Băsescu: Justiţia se bucură de totală libertate, dar nu ştie ce să facă cu ea

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, marţi seară, de la tribuna Parlamentului, că magistraţii se bucură de totală libertate, dar este evident că nu ştiu ce să facă cu această libertate, indicând totodată articolul 21 din Constituţie privind accesul liber la justiţie.

14 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Justiţia se bucură de totală libertate, dar nu ştie ce să facă cu ea

Băsescu: Justiţia se bucură de totală libertate, dar nu ştie ce să facă cu ea (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Băsescu s-a referit la tinerii care au intrat în magistratură începând din 2004 şi care i-au înlocuit pe cei care s-au pensionat.

Potrivit lui Băsescu, peste 1.000 de tineri au devenit judecători şi procurori în cei cinci ani ai mandatului său prezidenţial.

"Ce vedeţi acum în justiţie este rezultatul faptului că magistraţii se bucură de totală libertate. Este evident ca nu ştiu ce să facă cu această libertate", a spus şeful statului, referindu-se actualele proteste ale magistraţilor, începute din 31 august.

Traian Băsescu a subliniat că justiţia, ca şi presa, are nevoie de o perioadă "pentru a se maturiza".

El a invocat articolul 21 din Constituţie referitor la accesul liber la justiţie, potrivit căruia orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime. "Nicio persoană nu poate îngrădi exercitarea acestui drept, iar părţile au dreptul la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil", mai prevede articolul constituţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici