Băsescu, lui Kovesi: Nu mă confundaţi cu un ziarist căruia îi faceţi o declaraţie

Preşedintele Băsescu i-a spus, marţi seară, procurorului general Codruţa Kovesi, la medierea de la Cotroceni între Asociaţia 21 Decembrie 1989 şi Parchetul ÎCCJ, să nu îl trateze ca pe un ziarist pentru a fi "prinsă pe telex", ci să comunice ce se întâmple cu dosarele revoluţiei şi mineriadelor.

127 afișări
Imaginea articolului Băsescu, lui Kovesi: Nu mă confundaţi cu un ziarist căruia îi faceţi o declaraţie

Băsescu, lui Kovesi: Nu mă confundaţi cu un ziarist căruia îi faceţi o declaraţie (Imagine: Mediafax Foto)

"Vreau să comunicaţi nu numai mie, dar şi opiniei publice, ce se întâmplă cu aceste dosare. Daţi o speranţă că se va continua ancheta şi se va ajunge la sfârşit", i-a cerut şeful statului Codruţei Kovesi.

În apărarea sa, procurorul general a afirmat că depinde de ceea ce înţelege Traian Băsescu prin speranţă.

"Am spus că vom soluţiona cu celeritate, pentru că 18 ani nu am avut soluţii. Eu nu pot să vă promit o soluţie şi nici nu pot să îndrept ceea ce 18 ani nu s-a făcut. O să dăm o soluţie...", a spus Kovesi.

Ea a fost întreruptă de preşedintele Băsescu, care i-a cerut să nu îl trateze ca pe un ziarist.

"Cred că aţi înţeles foarte bine ceea ce v-am spus. Am o rugăminte: nu mă confundaţi cu un ziarist căruia îi faceţi o declaraţie. Vorbiţi cu şeful statului, care vă spune aşa: au murit 1600 de oameni la Revoluţie, iar voi închideţi dosarul. Aveţi soluţie sau nu?! Au murit oameni la mineriada din 13-15 iunie. Ce vreţi să spuneţi, că vă impun o soluţie ?! Vă impune realitatea să spuneţi dacă s-au împuşcat singuri oamenii sau au fost împuşcaţi de cineva. Nu mă confundaţi cu ziarişti cărora le faceţi declaraţii să fiţi prinsă pe telex", a spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici