Băsescu: Menţinerea actualei conduceri a DNA, credibilizate de CE, ar fi în interesul naţional

Menţinerea actualei conduceri a Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), credibilizate prin raportul CE, ar fi o soluţie "în interesul naţional", deşi, prin propagandă şi minciună, s-a creat impresia că aceasta este "instrumentul preşedintelui", a declarat, marţi seară, preşedintele Traian Băsescu.

10 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Menţinerea actualei conduceri a DNA, credibilizate de CE, ar fi în interesul naţional

Băsescu: Menţinerea actualei conduceri a DNA, credibilizate de CE, ar fi în interesul naţional (Imagine: Mediafax Foto)

"Soluţia în interesul naţional este menţinerea actualei conduceri a DNA, care a fost credibilizată prin Raportul Comisiei Europene. (...) Opţiunea mea este menţinerea actualei conduceri, pentru că o nouă echipă ar avea nevoie de timp pentru ca Bruxelles-ul să înţeleagă că nu este aservită politic", a spus preşedintele Băsescu, într-un interviu acordat, marţi seară, postului public de televiziune.

Băsescu şi-a motivat opţiunea arătând că interesul naţional ar impune ca preşedintele să prezerve "ce este constatat pozitiv" şi să îndrepte "ce este constatat negativ" în Raportul CE din vara lui 2008.

Documentul lăuda activitatea DNA, preşedintele afirmând că DNA a avut investigaţii în "zona considerată tabu" şi referindu-se, în acest sens, la cele trei dosare de miniştri trimise deja în instanţă de procurorii anticorupţie în mandatul lui Daniel Morar.

"DNA a avut curajul să înceapă dosare de mare corupţie. Deşi se spune că n-a făcut nimic, avem trei miniştri în instanţă - un fost ministru, Mureşan, şi doi miniştri în funcţie, Copos, Remeş - iar 14 parlamentari au dosare în instanţă. (...) Este o activitate fără precedent", a apreciat preşedintele.

Totuşi, Băsescu a făcut referire şi la reproşurile care i-au fost aduse în disputele politice, fiind acuzat în repetate rânduri că ar controla activitatea DNA.

"Prin propagandă şi prin minciună s-a reuşit a se crea impresia că DNA este un instrument al preşedintelui. Este o mare minciună", a spus Băsescu. Şeful statului şi-a motivat afirmaţia arătând că ar fi renunţat la Morar din cauza criticilor primite, aşa cum a renunţat la "a mai menţine pârghii de putere" la SRI şi SIE.

"Când a fost numit Morar, toată lumea râdea pentru că arestase un fost senator PDL. A trebuit să se creeze această minciună (referitoare la presupusa subordonare a DNA faţă de Băsescu, n.r.)doar după ce Morar a început să-şi facă treaba", a mai spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici