Băsescu: Nu cred că legea salarizării va putea trece prin Parlament. Probabil se va angaja răspunderea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Pro TV, că "în mod categoric" nu crede că legea salarizării va putea trece prin Parlament, din cauza "tertipurilor de blocaj", menţionând că probabil aceasta va fi promovată prin angajarea răspunderii Guvernului.

13 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu cred că legea salarizării va putea trece prin Parlament. Probabil se va angaja răspunderea

Băsescu: Nu cred că legea salarizării va putea trece prin Parlament. Probabil se va angaja răspunderea

"În mod categoric, nu cred că o lege a salarizării va putea trece prin Parlament, pentru că sunt tertipurile de blocaj a legii salarizării şi atunci, probabil, vom asista, ca şi la legea educaţiei, tot o lege a reformei, la o nouă asumare a răspunderii Guvernului", a spus Băsescu.

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că Legea salarizării bugetare va consacra, în 2011, o recuperare a sumelor de bani pierdute prin diminuarea cu 25 la sută, iar dacă va exista o creştere economică mai mare decât cea prognozată se va putea discuta şi despre alte creşteri salariale.

Boc a declarat, la Cluj, că formula finală a legii este în negociere, dar că aceasta prevede creşterea salariului minim şi va duce la o recuperare a sumelor pierdute în iulie.

Reprezentanţii coaliţiei de guvernare au decis, luni, ca Executivul să îşi angajeze răspunderea pe proiectul legii educaţiei şi pe cel privind salarizarea unitară, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din coaliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici