Băsescu: Nu este drept să iei şi salariu şi pensie de la stat în acelaşi timp

Şeful statului a declarat, luni, la TVR, că ordonanţa Guvernului privind cumului pensiei cu salariul de la stat a fost o măsură luată în pripă şi că el ar fi reglementat situaţia prin impozitarea până la 90% a salariului obţinut de pensionari în domeniile cu legi speciale, cum ar fi MAp, MJ, MAI.

40 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu este drept să iei şi salariu şi pensie de la stat în acelaşi timp

Băsescu: Nu este drept să iei şi salariu şi pensie de la stat în acelaşi timp

"Nu este drept să iei şi salariu şi pensie de la stat în acelaşi timp", a apreciat Băsescu.

Moderatorul a spus că, pentru unii oameni, diferenţa între pensia şi salariul de la stat înseamnă diferenţa dintre o viaţă mizerabilă şi un trai decent.

"Aici a fost eroarea Guvernului, pentru că nu pe ei i-a vizat (ordonanţa privind cumulul pensiei cu salariul de la stat, n.r.) şi cred că a fost o măsură luată în pripă. Dacă mă întrebaţi pe mine - şi aici fac o paranteză, pentru că tot au fost atoateştiutori care spuneau «această Ordonanţă le-a fost trimisă de la Cotroceni», nu am trimis nicio Ordonanţă de la Cotroceni şi nu le-am impus această măsură şi ştiu povestea cum a fost pusă în discuţie, că am întrebat - dar dacă mă întrebaţi pe mine, cu experienţa pe care o am în administraţie, nu aş fi recurs neapărat la această măsură, mai ales având în vedere că sunt şi zone - sănătatea, educaţia, actorii - care aveau nevoie (...) Dar aş fi mers cu altă soluţie, soluţia impozitării celor care beneficiază de legi speciale, pentru că actorii nu beneficiază de lege specială", a spus Băsescu.

Traian Băsescu a spus că el ar fi reglementat situaţia prin impozitarea până la 90% a salariului obţinut ca pensionar în domeniile care beneficiază de legi speciale, cum ar fi ministerele Apărării, Justiţiei, de Interne.

El a menţionat că aceste ministere trebuie să se obişnuiască cu faptul că nu mai pot să beneficieze mult timp de o discriminare pozitivă exagerată.

Citeşte şi

OUG care interzice cumulul pensie-salariu este neconstituţională

Avocatul Poporului a contestat la CC ordonanţa privind cumulul pensiei cu salariul

Guvernul obligă pensionarii angajaţi în instituţii publice să opteze între pensie şi salariu - surse

Băsescu: OUG privind cumulul salariului cu pensia a vizat abuzul pe seama banului public

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici