Băsescu: Poporul şi-a făcut datoria în faţa crizei, este rândul politicienilor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că poporul român şi-a făcut datoria în faţa crizei, suportând multe măsuri de austeritate, fiind acum rândul politicienilor să asigure stabilitatea ţării.

205 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Poporul şi-a făcut datoria în faţa crizei, este rândul politicienilor

Băsescu: Poporul şi-a făcut datoria în faţa crizei, este rândul politicienilor (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Preşedintele a făcut un apel la responsabilitate din partea clasei politice, afirmând că, dacă politicienii vor asigura stabilitatea, România va depăşi criza.

"Poporul şi-a făcut datoria, a fost supus proceselor de austeritate care, desigur, au fost aplicate şi politicienilor, dar la ei s-a simţit mult mai puţin decât la omul care avea un salariu de zece milioane. Deci poporul şi-a făcut datoria cu privire la trecerea prin criză, suportând o austeritate severă. De data aceasta este rândul politicienilor să asigure stabilitatea ţării şi continuarea proceselor de reformă. Fără stabilitate vă asigur că nu avem nicio şansă", a declarat Băsescu.

El a afirmat că, dacă politicienii vor cădea de acord asupra asigurării stabilităţii politice, inclusiv asupra datelor de organizare a alegerilor, România va traversa cu bine criza.

"Cu stabilitate politică, cu înţelegere între partide - şi aici este treaba lor ce şi când şi ce date stabilesc pentru alegeri - cu certitudine reuşim. Şi ar fi păcat ca politicieni lipsiţi de responsabilitate să dea cu piciorul sacrificiilor pe care de doi ani le fac românii", a declarat Băsescu.

Preşedintele a spus că "ştie ce este de făcut" şi că România este mai bine pregătită în faţa crizei decât în urmă cu doi ani.

"În ceea ce mă priveşte, sunt de meserie comandant de navă şi nu am ratat niciodată destinaţia. Nu o să o ratez nici acum cu România", a încheiat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici