Băsescu, prezent la sărbătoarea oraşului Năsăud

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, duminică la prânz, la sărbătoarea oraşului Năsăud, unde a fost invitat de autorităţile locale, dar şi de liderul judeţean al PDL, deputatul Ioan Oltean.

412 afișări
Imaginea articolului Băsescu, prezent la sărbătoarea oraşului Năsăud

Băsescu, prezent la sărbătoarea oraşului Năsăud

Traian Băsescu şi soţia sa, Maria Băsescu, au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare de oficialităţile locale şi judeţene.

Şeful statului a dat mâna cu mulţimea adunată în centrul oraşului Năsăud şi a schimbat câteva cuvinte cu localnicii, primind în dar, de la unul dintre aceştia, o pălărie tradiţională năsăudeană, pe care, de altfel, şi-a pus-o pe cap şi a purtat-o câteva minute. Preşedintele a mai primit şi o curea cu mărgele, în timp ce soţia lui, Maria Băsescu, a primit o pălărie cu flori şi o ie.

Alaiul prezidenţial a parcurs pe jos drumul până în faţa Primăriei pentru a asista la parada portului popular şi reprezentaţiile artistice ale formaţiilor prezente.

Băsescu i-a rugat, de pe scena amplasată în faţa Primăriei din Năsăud, pe cei prezenţi la sărbătoarea oraşului, să le transmită celor care nu participă că a trecut prin zonă pentru a le transmite localnicilor că îi respectă şi îi iubeşte.

"Eu vă mulţumesc pentru ceea ce aţi dat României şi vă sunt recunoscător. Vă asigur că sunt şi impresionat, şi suprins de numărul mare de oameni care s-au adunat aici, într-un oraş cu 12.000 de locuitori. Vă rog să transmiteţi celor care nu sunt aici că preşedintele a trecut pe la Năsăud pentru că vă respectă şi vă iubeşte", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a afirmat că este pentru prima dată când participă la o sărbătoare a năsăudenilor, chiar dacă a fost des în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Traian Băsescu i-a lăudat pe năsăudeni că au "sărbători frumoase", dar, pe lângă sărbători, ei au motive să se bucure şi pentru istoria lor.

"Năsăudenii au învăţat că fiecare dintre ei vrea să fie liber şi să aibă acces la carte, tradiţie care a făcut din Năsăud oraşul care a dat ţării cel mai mare număr de academicieni: pe Coşbuc, Rebreanu, dar şi pe Miron Cristea. Am avut profesor în comisia de examinare pe fiul academicianului Grigore Moisil când am dat examen la Institutul de marină şi am promovat, mi-a dat notă de trecere. (...) Şi azi vă purtaţi portul, vă cântaţi portul şi sunteţi unul din marii furnizori de românism. Mândria de a fi năsăudean se vede pe feţele dumneavoastră. Sunteţi mândri că sunteţi oameni ai locului şi că dintre dumneavoastră s-au ridicat atât de mulţi oameni de seamă", le-a transmis preşedintele năsăudenilor.

Preşedintele a primit din partea primarului Năsăudului, Dumitru Mureşan (PDL), o diplomă de excelenţă şi o plachetă, dar şi o traistă. Băsescu a mulţumit şi a spus că le consideră o dovadă de respect.

Prezentatorul evenimentului l-a scuzat apoi pe preşedinte, motivând că acesta trebuie să plece la Făget, dar şeful statului l-a corectat şi a spus că trebuie să meargă la Frasin, în Bucovina, locul de baştină al soţiei sale, glumind că nu poate lipsi de la un asemenea eveniment, însă nu va pleca chiar imediat de la Năsăud, urmând să mai rămână să vadă şi parada elevilor năsăudeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici