Băsescu: Putem umbla la creşteri de venit la salariile mici şi la pensiile mici

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la TVR1, că sunt două zone în care, în acord cu FMI, în această perioadă de criză, se poate umbla la creşteri de venituri: salariile mici şi pensiile mici.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Putem umbla la creşteri de venit la salariile mici şi la pensiile mici

Băsescu: Putem umbla la creşteri de venit la salariile mici şi la pensiile mici (Imagine: Mediafax Foto)

El a spus, pe de altă parte, că Guvernul trebuie să reziste presiunilor sociale legate de creşterile de salarii, pentru că, dacă se cedează într-un domeniu, atunci "avalanşa nu mai poate fi oprită".

Întrebat dacă oamenii cu venituri mici şi foarte mici, inclusiv pensionarii, vor putea face faţă crizei de anul acesta, Băsescu a răspuns: "Va trebui să privim la fiecare situaţie şi să luăm măsuri. Resurse pentru asta avem, chiar în acordul cu Fondul".

Întrebat dacă vor putea fi bani pentru creşteri salariale, Băsescu a răspuns: "Nu spun că se vor manifesta neapărat în creşteri salariale, se pot materializa într-un sistem de sprijin temporar, până trece perioada de criză, până când se face Legea unică de salarizare, dacă va fi nevoie. Dar dacă priviţi în acordul cu Fondul, veţi constata că sunt două zone în care, în acord cu Fondul, în această perioadă de criză, putem umbla la creşteri salariale sau la creşteri de venit, mai corect: salariile mici şi pensiile mici. În ceea ce priveşte pensiile mici, Guvernul a făcut deja pasul decisiv, să spunem: a introdus pensia minimă de 300 de lei. Nu-i mult, dar de la cinci lei la 300 de lei e drum lung".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici