Băsescu: Reforma în Justiţie trebuie dorită de cei din interior

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la conferinţa Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare, că, în opinia sa, reforma reală a sistemului judiciar se poate realiza prin co-participarea reală şi efectivă a celor din interior, şi nu numai prin presiuni din exterior.

40 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Reforma în Justiţie trebuie dorită de cei din interior

Băsescu: Reforma în Justiţie trebuie dorită de cei din interior

"Nu cred că se poate realiza o reformă reală a sistemului judiciar numai prin  presiuni exercitate din exterior. Succesul oricărui proces de reformă depinde de gradul în care reforma este înţeleasă şi dorită de cei din interior", a precizat şeful statului, care a arătat că, oricât de bine intenţionate ar fi acţiunile factorilor exteriori, este necesară co-participarea "reală şi efectivă" a celor din interior.

Preşedintele Traian Băsescu a mai arătat că, în actualul context, în care numărul litigiilor aflate pe rolul instanţelor de judecată a crescut semnificativ, rezolvarea crizei de personal, precum şi adoptarea unei legislaţii de resurse umane a sistemului judiciar sunt în sarcina CSM.

"Justiţia este un serviciu public şi trebuie să rămână aşa. Pentru a fi eficient, acest servicu trebuie să răspundă necesităţilor societăţii. În justiţie oamenii trebuie să-şi recapete sentimentul de dreptate. Nevoia de dreptate îi determină pe români să apeleze, pe toate căile legale posibile, pentru aflarea dreptăţii. Aşa se face că avem milioane de dosare aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti şi suntem unul dintre statele cu cele mai numeroase cauze aflate pe rolul Curţii Europene a Drepturilor Omului", a mai spus şeful statului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici