Băsescu: Situaţia cu florile oprite la vamă a fost o coincidenţă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că România doreşte să dobândească respect în UE şi să aibă un comportament european, menţionând că situaţia legată de transporturile de flori din Olanda oprite la vamă a fost "o coincidenţă".

179 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Situaţia cu florile oprite la vamă a fost o coincidenţă

Băsescu: Situaţia cu florile oprite la vamă a fost o coincidenţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele a spus la B1TV că de la începutul anului au fost vreo 200 de transporturi de flori din Olanda oprite la vamă.

El a menţionat că situaţia a devenit însă cunoscută exact după anunţul Olandei privind poziţia legată de intrarea României în Schengen.

În acest context, Băsescu a declarat, răspunzând unei întrebări, că situaţia legată de transporturile de flori din Olanda oprite la vamă a fost "o coincidenţă".

Transporturile de seminţe şi flori din Olanda au fost verificate, de sâmbătă, în toate vămile din ţară, în contextul în care există suspiciunea că acestea ar fi purtătoare ale unor bacterii, iar din ele au fost prelevate probe pentru analiză, până la primirea rezultatelor transporturile fiind blocate.

Alte patru TIR-uri olandeze încărcate cu plante au fost indisponibilizate, duminică, în Vama Borş, după ce rezultatele analizelor preliminare făcute de Serviciul Fitosanitar au relevat prezenţa unei bacterii periculoase, iar unul a fost oprit în Vama Salonta, urmând să fie prelevate probe din plante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici