Băsescu: Statul trebuie să protejeze ordinea în spaţiul public

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că statul trebuie să protejeze ordinea în spaţiul public, nicidecum în societăţi comerciale şi că instituţii de genul băncilor şi caselor de schimb valutar au obligaţia de a se autoproteja, iar Poliţia trebuie ajutată să îi prindă pe infractori.

20 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Statul trebuie să protejeze ordinea în spaţiul public

Băsescu: Statul trebuie să protejeze ordinea în spaţiul public (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat de către jurnalişti, la finalul discuţiilor cu autorităţile din Covasna şi Harghita, cum se vor implica autorităţile pentru găsirea autorilor jafurilor armate produse în ultimele zile, şeful statului a declarat că într-o societate normală instituţiile de genul băncilor şi caselor de schimb valutar au obligaţia de a se autoproteja.

"Nu există un poliţist sau un jandarm pentru fiecare societate. Nici nu este obligaţia statului să asigure paza. Statul trebuie să protejeze ordinea publică, să fie cât mai puţine incidente în spaţiul public, în parcuri, şcoli, săli de cinema, dar nicidecum în societăţi comerciale. Nu e obligaţia poliţiştilor să asigure ordinea în societăţi comerciale", a declarat Băsescu, spunând că "dacă aşteptăm ca fiecare român să aibă un poliţist sau jandarm lângă el, asta nu se poate".

Traian Băsescu a mai spus că dacă în cazul jafului armat de la Braşov exista un sistem de supraveghere care ar fi permis identificarea autorilor, Poliţia ar fi putut acţiona mult mai rapid.

În acest context, şeful statului a dat exemplul incidentului din Ungaria, în care a fost ucis handbalistul Marian Cozma, spunând că barul în care a fost comisă crima a avut un sistem de supraveghere bine pus la punct, iar poliţiştii au fost ajutaţi de către imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Preşedintele a adăugat că Poliţia trebuie ajutată pentru a putea să îi prindă pe infractori.

Citeşte şi:

Nica cere angajarea a 2.000 de poliţişti de ordine publică

Cluj: Jaf armat la o filială a Băncii Transilvania

Braşov: Doi morţi şi un rănit, în urma unui atac armat la o casă de schimb

Handbalistul Marian Cozma, înjunghiat mortal într-o discotecă din Ungaria

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici