Băsescu, Tăriceanu, Videanu au pus umărul la afacerea Băneasa

Înainte de a fi desfiinţat, DGIPI – serviciul de informaţii al Ministerului de Interne (fosta UM 0215) – este din nou în mijlocul unui scandal.

28 afișări
Imaginea articolului Băsescu, Tăriceanu, Videanu au pus umărul la afacerea Băneasa

Băsescu, Tăriceanu, Videanu au pus umărul la afacerea Băneasa

DNA a reţinut, marţi noaptea, patru persoane, printre care şeful în funcţie al DGIPI, Cornel Şerban, dar şi cunoscutul om de afaceri Puiu Popoviciu. Acesta, potrivit procurorilor, ar fi încercat, prin intermediul lui Şerban, să îşi pună o pilă la DNA într-un dosar în care era cercetat pentru o afacere cu terenuri din zona Băneasa.

Mai exact, este contestată asocierea dintre Institutul de Agronomie şi acţionarii Băneasa Investment, firmă care a pus bazele unui megaproiect rezidenţial în zona de nord a Capitalei.

Popoviciu şi rectorul Universităţii erau cercetaţi încă din 2000, în urma unei plângeri penale făcute de Gigi Becali, care voia şi el, la data respectivă, să cumpere terenul institutului. Acum însă, un ofiţer DNA s-a autodenunţat, susţinând că şeful DGIPI ar fi încercat să-l convingă să „omoare dosarul“.

Citeşte mai multe despre scandalul în care este implicat omul de afaceri Puiu Popoviciu pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici