Băsescu: Toţi angajaţii de la Roşia Montană vor fi români, inclusiv directorul

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, marţi seară, participanţilor la flashmob-ul de la Cotroceni, că la Roşia Montană vor fi create 4.000 de locuri de muncă şi că "toţi angajaţii, inclusiv directorul, vor fi români".

313 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Toţi angajaţii de la Roşia Montană vor fi români, inclusiv directorul

Băsescu: Toţi angajaţii de la Roşia Montană vor fi români, inclusiv directorul (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Preşedintele a arătat că exploatarea aurului de la Roşia Montană este necesară pentru ca România să evite împrumuturile externe pentru a-şi finanţa deficitele din bugetele asigurărilor sociale şi pensiilor.

Întrebat de contestari de ce este necesară valorificarea aurului de la Roşia Montană, el a răspuns: "Problema este că eu trebuie să mă gândesc că trebuie să ne împrumutăm cu 3,6 miliarde de euro pentru pensii, cu alte 19 miliarde pentru sănătate şi cheltuieli sociale. În plus, trebuie să reţineţi că acolo se vor crea 4.000 de locuri de muncă pentru români".

Unul dintre protestatari a obiectat că românii care vor fi angajaţi în exploatarea minieră vor lucra "doar la lopată".

"Aici greşiti, toţi angajaţii vor fi români, inclusiv directorul", a replicat preşedintele.

Băsescu s-a confruntat şi cu întrebări legate de destinaţia sumelor obţinute de statul român din valorificarea aurului, contestarii proiectului invocând o afirmaţie a lui Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR. "În ultimele săptămâni mi-am tot pus problema ce se va întâmpla cu banii care se vor scoate de acolo. Pentru că banii obţinuţi din fiecare privatizare s-au dus la bugetul de stat şi au mers în consum, nu am rămas de pe urma lor nici măcar cu un kilometru de autostradă", a replicat preşedintele.

Preşedintele Traian Băsescu a mers, marţi seară, în mijlocul celor peste o sută de participanţi la flashmob-ul de la Cotroceni şi le-a spus acestora că nu renunţă la punctul său de vedere privind proiectul de la Roşia Montană, opinie care este bazată pe consultări cu specialişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici