VIDEO  Bastoane de poliţie şi bătăi aplicate unor bărbaţi de culoare neînarmaţi: imaginile care înfuriază Spania

Videoclipul a fost distribuit de un deputat Podemos, Serigne Mbayé, iar ministerul de Interne a deschis o anchetă.

1593 afișări
Imaginea articolului Bastoane de poliţie şi bătăi aplicate unor bărbaţi de culoare neînarmaţi: imaginile care înfuriază Spania

Ministerul de Interne spaniol a deschis o anchetă cu privire la ceea ce s-a întâmplat vineri în cartierul central Lavapiés, din Madrid, unde doi ofiţeri de poliţie au folosit forţa împotriva a doi oameni de culoare neînarmaţi.

Incidentul a fost denunţat de activistul Podemos şi membru al Adunării de la Madrid, Serigne Mbayé, care a lansat online un filmuleţ în care un poliţist imobilizează o persoană de culoare neînarmată, în timp ce unul dintre colegii săi îl loveşte la spate cu un baston. Apoi, acesta din urmă împinge apoi şi loveşte un alt bărbat care reacţionează şi pleacă.

Cei doi bărbaţi arestaţi ar fi luat parte la o luptă legată de droguri. Potrivit surselor din poliţie, la sosirea la faţa locului, ofiţerii au reuşit să-i despartă pe cei patru bărbaţi, însă cei doi protagonişti ai filmului au menţinut o atitudine ostilă şi violentă faţă de poliţişti.

În urma intervenţiei, cei doi bărbaţi au fost arestaţi şi acuzaţi de trafic de droguri, în timp ce un ofiţer a fost rănit şi o maşină de poliţie a fost avariată.

Imaginile au stârnit indignare în Spania, unde asociaţia SOS Racismo a organizat o manifestaţie în Duminica Paştelui cu scopul de a „denunţa violenţa poliţiei şi discriminarea rasială”.

Dură este şi atitudinea partidului Podemos, care prin secretarul său general, Ione Belarra, a cerut demisia ministrului de Interne, Fernando Grande-Marlaska: „În ultimii ani, domnul Grande-Marlaska nu a ridicat niciun deget pentru a pune capăt brutalităţii poliţieneşti cu nuanţe rasiste, aşa cum am văzut săptămâna trecută”.

„Trebuie să luăm rasismul în serios”, a subliniat Belarra, amintind: „Cu doar câteva zile mai devreme îl văzusem pe fotbalistul de la Real Madrid, Vinicius, izbucnit în plâns în timpul unei conferinţe de presă din cauza insultelor rasiste pe care a trebuit să le sufere pe teren”. 

Cu toate acestea, José Luis Martínez-Almeida, primarul Madridului, îşi exprimă sprijinul faţă de Poliţie, confirmându-şi încrederea „totală”, până când „se va dovedi contrariul”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici