VIDEO Bătaie într-o şedinţă a Consiliului Municipal din Chişinău. Motivul din spatele scandalului din Republica Moldova

  • Scandal şi îmbrânceli la o şedinţa a Consiliului Municipal din Chişinău.
  • Mai mulţi consilieri de la Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), Partidul Platforma DA şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova(PSRM) s-au îmbrâncit în şedinţa Consiliului Municipal din Chişinău
777 afișări
Imaginea articolului VIDEO Bătaie într-o şedinţă a Consiliului Municipal din Chişinău. Motivul din spatele scandalului din Republica Moldova

VIDEO Bătaie într-o şedinţă a Consiliului Municipal din Chişinău. Motivul din spatele scandalului din Republica Moldova

Motivul din spatele conflictului a fost votarea unor proiecte imobiliare, care prevăd construirea unor blocuri, într-o zonă extrem de aglomerată. Consilierii PAS consideră că proiectul este ilegal şi au acuzat o alinaţă "murdară" între celălate partide.

Proiectul a fost prezentat de autoarea acestuia, Aliona Mandatii, consilieră a Platformei DA. Ea a precizat că această decizie vine să reglementeze aplicarea prevederilor Regulamentului local de urbanism în partea ce ţine de zonarea funcţională a teritoriului, precum şi anumite reglementări urbanistice la sistematizarea urbană a teritoriului şi emiterea actelor permisive pentru autorizarea executării lucrărilor de intervenţie la imobilele cu statut de monument, construcţie, reconstrucţie, desfiinţare, care vor fi aplicabile până la aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) – Centru, relatează IPN.

Pe de altă parte conform consilierilor PAS, PUZ-ul din sectorul Botanica presupune construcţia unui ghettou din blocuri locative imense, cu 2000 de apartamente. Acesta va crea probleme grave pentru locuitorii din zonă, din cauza lipsei infrastructurii sociale, a drumurilor şi a transportului, relatează jurnalul.md.

În videoclipuri se observă cum se împart mai multe lovituri. Consilierii se îmbrâncesc şi îşi aruncă jigniri. Pentru a detensiona situaţia preşedintele şedinţei a suspendat activitatea pentru o oră.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici