Bătut şi umilit de colegi, un elev de clasa a VI-a a sărit pe geamul unei şcoli din Bucureşti. Gestul copilului, comentat din perspective diferite

  • Un elev bătut şi umilit de colegi s-a aruncat de la etaj, pe geamul unei şcoli din Bucureşti.
  • Delia, elevă în aceeaşi şcoală: Am auzit ca tot acest băiat s-a mai aruncat şi în fata unei maşini.
  • Într-o pauză, unul din patru copii din şcolile româneşti este victimă a bullying-ului.
  • Mai mult, nouă din zece cazuri de bullying se petrec în şcoală.
4389 afișări
Imaginea articolului Bătut şi umilit de colegi, un elev de clasa a VI-a a sărit pe geamul unei şcoli din Bucureşti. Gestul copilului, comentat din perspective diferite
Sătul de jignirile colegilor, un elev de clasa a-VI-a, de la Şcoala „George Bacovia” din Bucureşti, s-a aruncat de la etajul 1. Ba mai mult, în loc să intervină, colegii l-au îndemnat să sară.
 
Delia este clasa a-V-a şi învaţă la aceeaşi şcoală. Ea a fost învăţată de acasă că nu este bine să jignească alţi copii şi e uimită de răutatea unora.
 
„Acel băiat a făcut ceea ce a făcut din cauza colegilor, că îi ziceau că e urât, chestii de-astea. Nu mi se pare normal. Am auzit că tot acest băiat s-a mai aruncat şi în faţa unei maşini şi am auzit că, doamne ajută, nu a păţit nimic, e bine. Trebuie să stea în pat două săptămâni, din câte ne-au informat şi pe noi profesorii”, povesteşte eleva.
 
Părinţilor şi bunicilor le vină greu să creadă că cei mici pot fi agresaţi la şcoală sau pot fi agresori. De exemplu, Otilia are nepoata în aceeaşi şcoală şi are o părere bună despre unitatea de învăţământ. Bagă mâna în foc că nu este adevărat. 
 
„Nu cred aşa ceva, nu. (...) Vă spun că eu cunosc şcoala asta de 40 de ani şi de aia nu cred. Acum, nu ştiu ce a avut copilul ăla în cap”, comentează ea incidentul.
 
46% din elevii de la noi din ţară au fost victime ale bullying-ului. România e pe locul 3 din 42 de ţări investigate în legătură cu acest fenomen. Mai mult, 9 din 10 cazuri de bullying se petrec în şcoală.
 
Bianca Păslaru este psiholg şi spune de ce a recurs băiatul la un astfel de gest: „Un copil, care este încă nedezvoltat din punct de vedere raţional, emoţional, aşa ca şi un adult, este tentat să facă gesturi disperate pentru a putea scapă. A fost o formă de evadare din acea situaţie neplăcută şi dureroasă pe care a trăit-o”.
 
După această întâmplare, Ionel Puşcaş, şeful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, a fost demis din funcţie de ministrul Cîmpeanu. Ionel Puşcaş a declarat că a fost vorba despre o „joacă obişnuită”, dar Cîmpeanu a spus că nu poate tolera astfel de abordări superficiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici