Bazac: Acest nou de tip de virus gripal nu se tratează acasă

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat, miercuri, că noul tip de virus gripal nu se tratează acasă, şi că persoanele care prezintă simptome de gripă trebuie să meargă urgent la spitalul de boli infecţioase cel mai apropiat.

116 afișări
Imaginea articolului Bazac: Acest nou de tip de virus gripal nu se tratează acasă

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac (Imagine: Mediafax Foto)

"Noul tip de gripă AH1N1 nu se tratează acasă, ca în cazul gripei sezoniere, ci bolnavul trebuie să meargă la cel mai apropiat spital de boli infecţioase", a dcelarat Ion Bazac care a precizat că prima măsură pentru evitarea bolii este igiena personală şi evitarea contacţilor.

Ministrul a declarat că, în cazul în care se va stabili formula noului tip de vaccin pentru gripa cu virus nou, România ar putea face 2,5 milioane de doze, dar, în prezent, nu a fost realizat vaccinul pentru că tulpina s-a modificat.

Bazac a spus că nu sunt motive de îngrijorare, dar că oamenii trebuie să respecte recomandările făcute permanent de specialişti. În prezent, autorităţile au intrat în acţiune.

"A fost sesizată Ambasada SUA pentru că femeia locuieşte în America şi, de asemenea, potrivit recomandărilor OMS, sunt verificate toate persoanele care au venit în contact cu aceasta, atât în America, pe durata zborului, cât şi la sosirea în ţară", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Primul caz din România de gripă cu noul virus a fost identificat la o femeie din Bucureşti, revenită recent din SUA, în 23 mai, aceasta fiind internată la Institutul "Matei Balş" din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici