Bazac anunţă crearea Companiei Farmaceutice Române

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, vrea să creeze Compania Farmaceutică Română, structura urmând să aibă în nucleul său societatea Antibiotice Iaşi şi să integreze Sanevit Arad, Unifarm şi departamentele de vaccinuri din cadrul Institutului Cantacuzino de la Bucureşti şi Iaşi.

41 afișări
Imaginea articolului Bazac anunţă crearea Companiei Farmaceutice Române

Bazac anunţă crearea Companiei Farmaceutice Române

"Constituirea şi dezvoltarea Companiei Farmaceutice Române (CFR) este una dintre principalele priorităţi ale Ministerului Sănătăţii, reprezentând o soluţie pentru a gestiona eficient criza economică, într-un sector strategic pentru populaţie aşa cum este sănătatea", a spus, duminică, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

El a explicat că va crea Compania Farmaceutică Română după preluarea Antibiotice Iaşi de la AVAS şi va avea în nucleul său societatea farmaceutică ieşeană, integrând Sanevit Arad, Unifarm şi departamentele de vaccinuri din cadrul Institutului Cantacuzino de la Bucureşti şi Iaşi.

"Compania Farmaceutică Română va putea valorifica în perioada următoare o serie de competenţe şi valori, care, datorită faptului că nu au beneficiat pâna în prezent de o strategie coerentă, n-au dat randamentul dorit sau au traversat perioade dificile", a declarat Ion Bazac.

El a precizat că există deja o serie de discuţii cu mari producători la nivel mondial, care intenţionează să dezvolte şi să producă în România produse farmaceutice strategice pentru populaţie, "iar noi le putem oferi o platformă solidă prin intermediul CFR".

"În plus, România se află în poziţia fericită de a deţine competenţe remarcabile în anumite segmente - cum este cazul vaccinurilor, dar pe care nu am reuşit să le dezvoltăm", a subliniat Bazac.

Pe lângă competenţele existente deja, noua companie îşi propune să dezvolte şi să producă, în colaborare cu mari corporaţii internaţionale, vaccinuri şi insulină, să producă medicamente în segmentul bolilor cardiovasculare - principala cauză de deces în România, medicamente antitumorale orale, injectabile sterile şi să dezvolte noi capacităţi de producţie la standarde europene, a mai spus Bazac.

Demnitarul a adăugat că responsabilitatea construcţiei Companiei Farmaceutice Române îi revine vicepreşedintelui AVAS, Ioan Nani, cel care va conduce grupul de experţi în procesul de integrare a acestor instituţii şi va implementa strategia de dezvoltare a viitoarei companii.

Vicepreşedintele AVAS, Iaon Nani, fost director la Antibiotice Iaşi, prezent la conferinţa de presă, a spus că primul pas este transferul societăţii Antibiotice prin Hotărâre de Guvern de la AVAS la Ministerul Sănătăţii, după care va fi creată noua structură.

Citeşte şi:

Antibiotice Iaşi va trece în patrimoniul Ministerului Sănătăţii

AVAS a revocat oferta de privatizare a Antibiotice Iaşi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici