Bazac: Cred că este o ruptură între activitatea de urgenţă şi cea din restul spitalului

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, spune că în afară de anumite culpe medicale, există defecţiuni în interiorul sistemului, cea mai mare vizând probabil o ruptură între modul în care se desfăşoară activitatea de urgenţă şi cea din restul spitalului, fapt ce va fi corectat săptămâna viitoare.

14 afișări
Imaginea articolului Bazac: Cred că este o ruptură între activitatea de urgenţă şi cea din restul spitalului

Bazac: Cred că este o ruptură între activitatea de urgenţă şi cea din restul spitalului (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Sănătăţii a fost criticat, vineri, de către primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi de preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, la întâlnirea cu conducerile instituţiilor de învăţământ superior medical, şi în prezenţa omologului său de la educaţie, pentru modul în care a acţionat în cazul de la Slatina.

Oprescu a criticat campania de "vânătoare de medici", iar Astărăstoae "lapidarea publică a medicilor". Ei l-au acuzat pe subsecretarul de stat Raed Arfat pentru modul în care a intervenit cazul de la Slatina, dar şi de la Satu Mare.

Ministrul a spus că medicul Raed Arafat încearcă să-şi facă datoria.

"Doctorul Arafat reprezintă o parte a instituţiei statului, pe anumite sectoare. Este importanat acum să găsim soluţii pentru ca ceea ce s- a întâmplat în ultimele 30 de zile în spitale să nu se mai repete. Am asumat public că, în afară de anumite culpe medicale, există şi anumite defecţiuni în interiorul sistemului", a mai precizat ministrul Sănătăţii Ion Bazac la sfârşitul întâlnirii.

Demnitarul a promis că în cel mai scurt timp ar putea găsi calea potrivită pentru reglementarea "defecţiunilor" din sistem.

"Am promis că, în cel mai scurt timp, voi încerca să găsesc calea potrivită şi reglementarea potrivită pentru ca aceste defecţiuni să nu se mai întâmple. Defecţiunea majoră vizează probabil o ruptură între modul în care se desfăşoară activitatea de urgenţă şi modul în care se desfăşoară activitatea în restul spitalului. Cred că săptămâna viitoare vom ieşi cu o reglementare coerentă, astfel încât aceste lucruri să dispară", a adăugat demnitarul.

Un bolnav de 62 de ani, din judeţul Olt, care a fost plimbat aproape patru ore între secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a murit, în 22 ianuarie, fără ca vreun medic să îi acorde tratamentul necesar.

Citeşte şi:

Destituiri şi contracte de muncă desfăcute, la SJU Slatina (Video)

Un bolnav a murit după ce a fost pasat de la un spital la altul

O femeie trimisă acasă de la Urgenţă a murit după câteva ore

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici