Bazac: Medicii de familie vor avea un buget corespunzător în acest an

Ministrul Ion Bazac susţine că medicii de familie vor avea un buget corespunzător în 2009, precizând că Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au găsit soluţii astfel încât influenţa bugetului Sănătăţii să aibă un impact minim asupra cabinetului medicului de familie.

43 afișări
Imaginea articolului Bazac: Medicii de familie vor avea un buget corespunzător în acest an

Bazac: Medicii de familie vor avea un buget corespunzător în acest an

"Avem soluţii pentru compensarea finanţării medicilor de familie. Voi recompensa performanţa în asistenţa medicală primară prin corelarea veniturilor medicului de familie cu volumul şi calitatea serviciilor medicale furnizate. Există deja două programe naţionale, screeningul de cancer de col uterin şi cel de prevenţie al bolilor cardiovasculare, pe care le vom derula cu medicii de familie", a declarat Ion Bazac, citat într-un comunicat de vineri al Ministerului Sănătăţii.

Bazac precizează că Ministerul Sănătăţii, împreună cu Casa Naţională de Sănătate, în urma unor analize punctuale, au identificat soluţiile necesare astfel încât influenţa bugetului Sănătăţii pe 2009 să aibă un impact minim asupra cabinetului medicului de familie.

Comisiile pentru sănătate ale celor două Camere ale Parlamentului au avizat, miercuri, cu 16 voturi "pentru", trei "împotrivă" şi trei abţineri, bugetul alocat Ministerului Sănătăţii pe 2009, în forma prezentată de Guvern.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, declara, la şedinţa comisiilor parlamentare de sănătate, că bugetul alocat pentru acest sector, în anul 2009, este cu 0,2% mai mare decât cel de anul trecut şi că speră să obţină mai mulţi bani la rectificarea bugetului.

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au finalizat, vineri seară, dezbaterile asupra bugetului de stat pe anul 2009, parlamentarii aprobând "de principiu" acest act normativ, urmând ca sâmbătă să se aloce fonduri suplimentare pentru Sănătate, Educaţie şi Cultură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici