Bazac, primul donator voluntar de celule stem în Registrul Donatorilor Neînrudiţi

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, prezintă, vineri, Registrul naţional al donatorilor voluntari de celule stem, el fiind totodată primul donator înregistrat în acest document, care va fi lansat în premieră în România, în cadrul campaniei "Avem viaţa în sânge" iniţiate de ProTV.

35 afișări
Imaginea articolului Bazac, primul donator voluntar de celule stem în Registrul Donatorilor Neînrudiţi

Bazac, primul donator voluntar de celule stem în Registrul Donatorilor Neînrudiţi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Prim-ministrul Emil Boc şi ministrul Sănătăţii Ion Bazac au anunţat, în luna iunie, în cadrul emisiunii "România, te iubesc!", că în septembrie va fi deschis Registrul Donatorilor Neînrudiţi.

"Avem viaţa în sânge", campania socială iniţiată de Ştirile ProTV, a reuşit să ofere românilor care suferă de o formă de cancer a sângelui o nouă şansă la viaţă.

Vineri, Ministerul Sănătăţii va deschide oficial "Registrul Român de Donatori Neînrudiţi". Primul donator înregistrat va fi chiar ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, urmat de corespondentul special al Ştirilor ProTV, Paula Herlo, cea care a demarat această campanie, potrivit unui comunicat al ProTV.

"Înfiinţarea acestui registru înseamnă tot ceea ce mi-am propus. Am început această campanie visând la ziua asta. Cred însă că misiunea mea se va termina în momentul în care în România se va face primul transplant de la donatori neînrudiţi", a declarat Paula Herlo, citată în comunicatul ProTV.

Campania "Avem viaţă în sânge" a fost lansată în luna martie 2009, în încercarea de a determina autorităţile să înfiinţeze un Registru al Donatorilor Neînrudiţi. Ca urmare a informaţiilor şi a poveştilor prezentate în cadrul reportajelor difuzate de Ştirile ProTV, a venit şi răspunsul autorităţilor, a precizat sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici