„Beach body”. De ce este greşită o dieta de slăbit cu mai puţin de 2 luni înainte de plecarea în concediu

Anca Alungulesei, terapeut în nutriţie şi creatoarea metodei integrative de slăbit Psiho-Dieta, compară vara cu un buton de alarmă pentru diete, care se apasă în cele mai multe cazuri la presiunea plecării în vacanţă sau a datei biletului de avion către mare.

887 afișări
Imaginea articolului „Beach body”. De ce este greşită o dieta de slăbit cu mai puţin de 2 luni înainte de plecarea în concediu

„Beach body” De ce este greşită o dieta de slăbit cu mai puţin de 2 luni înainte de plecarea în concediu

Cele mai multe diete sunt haotice, stricte, chinuitoare şi „pe termen foarte scurt” pentru a obtine rezultate vizibile într-o cursă contracronometru, spune Anca Alungulesei, care propune 8 paşi pentru un „corp de plajă”.

„O dietă eficientă pentru a avea mult doritul ”corp de plajă” ar trebui începută cu macar 2 luni înainte de plecarea în concediu, slăbitul sănătos, conştient şi de durată fiind de 3-5 kg încă din prima lună”, spune aceasta. 

”Hai să gândim că este vară tot anul pentru eficienţa procesului de slăbire! În fiecare zi, indiferent de vremea de afară, trebuie să îţi placă felul în care arăţi, corpul tău, dar şi felul în care te face să te simţi. Anotimpul călduros coincide cu „activarea” nevoii intrinseci de a arăta bine, de a fi în formă, de a te plăcea, nevoie care, la prima vedere, pare mai puternică decât dorinţa de a mânca orice, oricât şi oricând. Este nevoie însă să îţi oferi acest timp pentru ca rezultatele să fie sustenabile si, astfel, când vei ajunge în locul „ispitelor” din concediu îţi va fi mult mai uşor să le faci faţă.”, explică terapeutul în nutriţie Anca Alungulesei care consideră că cel mai important instrument de lucru în procesul de slăbire nu este farfuria de mâncare, ci creierul.

Setarea dietelor clasice în funcţie de diverse evenimente precum participarea la nunţi, botezuri sau concedii relevă faptul că grija faţă de propria persoană este punctuală, cu începere şi dată de finalizare, ceea ce Anca Alungulesei lucrează să schimbe cu ajutorul Psiho-Dietei pentru ca starea ”de sărbătoare” a propriului corp să persiste toată viaţa, nu să se termine odată cu evenimentele:

”Grija faţă de noi înşine ar trebui să fie continuă. Iar felul în care mănânci nu trebuie să fie rupt de contextul în care trăieşti. Mereu vom avea în viaţă evenimente speciale, iar mâncatul sănătos nu trebuie să fie ca o anexă în viaţa noastră, ci să facă parte din fiecare zi. În Psiho-Dietă înveţi efectiv cum să îţi adaptezi felul de a mânca tuturor acestor momente speciale, de a trece peste ele cu uşurinţă, făra frustrare şi fără kilograme în plus dar, cea mai mare şi mai importantă provocare pe care o reglăm este revenirea la farfuria sănătoasă de dinainte de plecarea în vacanţă.”, subliniază Anca Alungulesei cheia succesului în armonia şi pacea pe care le face mintea cu propriul corp.  

Cei mai importanti 8 paşi, pe care terapeutul în nutriţie Anca Alungulesei îi dezvoltă şi îi lucrează în programul său denumit Psiho-Dieta pentru a obţine şi menţine un ”corp de plajă” nu doar vara, ci pentru tot timpul anului sunt:

  1. Setarea scopului şi nu a obiectivului
  2. Mindset cu “focus pe viitor” si nu pe rezultatul pe termen scurt
  3. Reducerea la minim a cantităţii de carbohidraţi consumaţi zilnic
  4. Introducerea în planul de mese grăsimi sanatoase, bogate în omega 3 – care ajută la instalarea senzaţiei de saţietate, reducerea apetitului şi a poftei de dulciuri
  5. Consumul, cat mai des posibil, de alimente fermentate
  6. Odihnă cât mai multă
  7. Hidratare intensă
  8. Număratul bucuriilor zilnice şi a reuşitelor în loc de numărarea caloriilor şi a frustărilor

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici