Bebeluş gigant venit pe lume la maternitatea din Botoşani

O fetiţă de peste 5 kilograme s-a născut, prin cezariană, la maternitatea din Botoşani. Mama şi copilul sunt în afara oricărui pericol, transmite corespondentul MEDIAFAX.

7411 afișări
Imaginea articolului Bebeluş gigant venit pe lume la maternitatea din Botoşani

Bebeluş gigant venit pe lume la maternitatea din Botoşani

Conform medicilor de la Spitalul de Urgenţă Botoşani, fetiţa care cântărea la naştere 5.080 de grame a fost născută prin cezariană, luni, la 39 de săptămâni.

"Este vorba despre un copil din categoria macrosom care cântărea 5.080 grame şi care a fost născută în cursul zilei de luni la Maternitatea din Botoşani. Atât copilul, cât şi mama sunt bine", a declarat pentru MEDIAFAX dr. Bogdan Alexăndroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Botoşani.

Potrivit medicilor, copilul face parte din categoria macrosom, care poate prezenta complicaţii după naştere cum ar fi hipoglicemie, distocie a umerilor, insuficienţă respiratorie acută sau fracturi de claviculă.

În 2017, tot la Maternitatea din Botoşani o femeie a adus pe lume un alt copil gigant. Acesta s-a născut cântărind 5.990 de grame, mama fiind la cea de-a 11-a naştere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici