Bebeluşii de Giuleşti au fost şterşi cu un dezinfectant pentru plăgi şi mănuşi

Directorul Maternităţii Giuleşti, doctorul Bogdan Marinescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că arsurile bebeluşilor au fost provocate de un dezinfectant folosit pentru mâini, plăgi şi mănuşi, această substanţă fiind utilizată şi de medicii care intră în blocul operator.

48 afișări
Imaginea articolului Bebeluşii de Giuleşti au fost şterşi cu un dezinfectant pentru plăgi şi mănuşi

Bebeluşii de Giuleşti au fost şterşi cu un dezinfectant pentru plăgi şi mănuşi (Imagine: Mediafax Foto)

Doctorul Marinescu a respins afirmaţiile potrivit cărora bebeluşii ar fi fost şterşi cu un dezinfectant pentru pardoseli.

Directorul Maternităţii Giuleşti a precizat că în blocul operator medicii folosesc dezinfectantul cu care au fost şterşii bebeluşii, însă sunt doctoriţe alergice la această substanţă, astfel că utilizează un dezinfectant mai slab.

Marţi, Comisia de disciplină a Spitalului "Prof. dr. Panait Sârbu" (Maternitatea Giuleşti) a propus sancţionarea cu zece la sută din salariu pe trei luni, a trei cadre medicale în cazul celor patru bebeluşi arşi pe cap, iar asistenta care a utilizat substanţa a fost mutată la secţia de gestionare a datelor.

Potrivit unui comunicat al Spitalului clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Prof. dr. Panait Sârbu", comisia de disciplină, întrunită marţi, a analizat cazul celor patru bebeluşi care au suferit arsuri la cap.

Astfel, s-a stabilit că în 2 septembrie la solicitarea asistentei coordonatoare, infirmiera a ridicat de la magazia spitalului un bidon cu soluţie de culoare albastră care nu avea etichetă, pe care l-a confundat cu bidonul cu spirt medicinal. În secţie soluţia respectivă a fost pusă într-un recipient care avea eticheta de alcool sanitar în salonul de prematuri, unde a fost utilizată la dezinfectarea locului de puncţie pentru prelevarea analizelor de la nivelul scalpului conform protocolului în vigoare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici