BEC: Declaraţiile celor care nu ştiu să scrie, completate de preşedintele secţiei speciale

Preşedinţii birourilor secţiilor de votare speciale şi cei de la secţiile din străinătate vor putea completa personal declaraţiile pe propria răspundere în locul alegătorilor neştiutori de carte care doresc să îşi exercite dreptul de vot, potrivit unei circulare transmise, duminică, de BEC.

36 afișări
Imaginea articolului BEC: Declaraţiile celor care nu ştiu să scrie, completate de preşedintele secţiei speciale

BEC: Declaraţiile celor care nu ştiu să scrie, completate de preşedintele secţiei speciale

În documentul citat se arată că în acest sens este necesară declaraţia verbală a alegătorilor că nu ştiu să scrie.

BEC a hotărât că preşedintele biroului electoral al secţiei de votare sau membrii desemnaţi de acesta vor completa declaraţiile pe propria răspundere cu datele înscrise în actele de identitate ale persoanelor respective şi vor menţiona că acestea nu ştiu să scrie.

În declaraţia pe propria răspundere vor mai fi menţionate numele persoanei care a completat declaraţia şi că datele personale ale alegătorilor corespund cu cele înscrise în actele de identitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici