Video BEC îl declară câştigător pe celălalt candidat în comuna în care primarul a murit (Video ProTv)

BEC a adoptat, luni, o hotărâre de interpretare în urma căreia candidatul PNL la funcţia de primar al comunei ieşene Voineşti urmează să fie declarat primar de către biroul electoral comunal din localitate, a declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantul PNL în BEC, Tudor Chiuariu.

45 afișări
Chiauriu a explicat că membrii BEC au adoptat, în acest sens, o hotărâre de interpretare Legii 67/2004 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, prin analogie cu articolul 98, care prevede consecinţele decesului sau retragerii unuia dintre candidaţii la funcţia primar în cel de-al doilea tur de scrutin înainte de desfăşurarea scrutinului.

"În condiţiile organizării turului doi de scrutin pentru funcţia de primar între primii doi clasaţi, dacă unul dintre candidaţi decedează, renunţă sau nu mai îndeplineşte condiţiile prevătute de lege pentru a fi ales după tipărirea buletinelor de vot, biroul electoral de circumscripţie îl va declara ales pe celălalt candidat", este, potrivit lui Chiuariu, concluzia majorităţii membrilor BEC, care s-a concretizat într-o hotărâre de interpretare.

Conform reprezentantului PNL în BEC, această hotărâre de interpretare "acoperă şi situaţia concretă" a candidatului PSD la funcţia de primar al comunei Voineşti, din judeţul Iaşi, care a murit în ziua scrutinului.

Candidatul PSD la primăria ieşeană Voineşti, Neculai Ivaşcu, care a murit duminică dimineaţă, a câştigat alegerile după al doilea tur de scrutin, la o diferenţă de doar 23 de voturi faţă de contracandidatul său, liberalul Gheorghe Dobreanu, relevă rezultatele finale ale BEC Voineşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici