Becali a contestat la Curtea de Apel plata aparatului medical pentru Spitalul Marie Currie

Finanţatorul echipei Steaua George Becali a contestat la Curtea de Apel Bucureşti sentinţa prin care a fost obligat să plătească 150.000 de euro pentru aparatul medical pe care a anunţat că l-a donat Spitalului Marie Currie, pentru care firma furnizoare a obţinut deja executarea silită.

28 afișări
Imaginea articolului Becali a contestat la Curtea de Apel plata aparatului medical pentru Spitalul Marie Currie

Becali a contestat la Curtea de Apel plata aparatului medical pentru Spitalul Marie Currie (Imagine: Alex Moise/Mediafax Foto)

Finanţatorul Steaua a atacat cu apel sentinţa Tribunalului Bucureşti, prin care era obligat la plata a aproape 150.000 de lei firmei Wilhelm Romco care a furnizat aparatului spitalului pentru copii.

Curtea de Apel Bucureşti va relua dezbaterile în acest proces în 9 septembrie, după ce în 12 mai a amânat cauza pentru ca avocaţii firmei să studieze dosarul.

Între timp, în 19 mai, firma de aparatură medicală a obţinut executarea silită a lui Gigi Becali, prin poprirea conturilor acestuia, pentru aparatul pe care l-a donat Spitalului de copii Marie Currie.

Avocatul Călin Giurgiu, care a reprezentat firma de aparatură medicală, declara că firma Wilhelm Romco a obţinut la Judecătoria sectorului 5, încuvinţarea executării silite pentru poprirea conturilor lui Gigi Becali, pentru suma de 150.000 de euro şi că, în perioada următoare, va cere şi executarea silită a bunurilor finanţatorului Stelei.

"În anul 2008 domnul Becali a dorit să sponsorizeze spitalul cu două aparate. Pe unul l-a plătit, iar pe celălalt, care a fost livrat mai târziu, nu l-a mai achitat", susţinea avocatul Giurgiu.

De asemenea, acesta spunea că firma de aparatură a făcut demersuri timp de un an pentru a-l face pe Becali să plătească aparatul.

În 2008, conducerea spitalului a fost anunţată că finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, este dispus să facă o donaţie, în sensul de achiziţiona un aparat cu laser pentru ortopedie, cel mai performant din România, a cărui valoare era de 150.000 de euro.

Conducerea unităţii medicale a demarat procedurile şi a comandat aparatul, care a şi fost livrat spitalului, de către firma Wilhelm Romco, însă Becali nu l-a achitat, astfel că societatea a solicitat poprirea conturilor finanţatorului.

Gigi Becali declara presei, anul trecut, că a plătit 250.000 de euro. "Ei ce au facut? Au venit la mine cu un aparat. Mi-au zis ca ăla costă 150.000 de euro. Eu le-am zis: bine mă luaţi nu 150.000, luaţi 250.000. Am facturi prin care va pot dovedi că le-am dat 250.000 de euro", spunea Becali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici