Becali, audiat la ICCJ în procesul privind sechestrarea hoţilor maşinii sale - VIDEO

Finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, a fost audiat, miercuri, de judecătorii instanţei supreme în procesul privind sechestrarea hoţilor maşinii sale, el susţinând că aceştia i-au cerut o răscumpărare de 20.000 de euro, astfel că şi-a trimis gărzile, cărora le-a spus însă să nu se atingă de ei.

35 afișări
Imaginea articolului Becali, audiat la ICCJ în procesul privind sechestrarea hoţilor maşinii sale - VIDEO

Becali, audiat la ICCJ în procesul privind sechestrarea hoţilor maşinii sale (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Gigi Becali şi-a început declaraţia, invocându-l pe Sfântul Vasile cel Mare, "potrivit căruia adevărul nu are nevoie să fie apărat, adevărul se apără prin el însuşi".

"Niciun alt om nu s-ar fi comportat atât de blând şi de bun ca mine", a spus Becali, susţinându-şi nevinovăţia şi relatând întâmplările din noaptea 27 ianuarie 2009.

În noaptea respectivă, trei persoane au fost oprite în trafic de gărzile lui Becali, care au tras cu arma. Cele trei persoane, presupuşi hoţi ai autoturismului Mercedes condus de Becali, au fost urcate în maşini şi duse la un bar din Pipera, unde se afla finanţatorul echipei Steaua.

Gigi Becali a declarat, în faţa judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), că hoţii i-au cerut o răscumpărare a maşinii de 20.000 de euro şi că el i-a trimis după hoţi doar pe Cătălin Otto Zmărăndescu şi pe Ştefan Dediu, "restul persoanelor care au participat s-au oferit singure, din bar".

Când au plecat din bar, Becali le-ar fi zis "pentru că ştia şi simţea ce urma să se întâmple, să nu se atingă de hoţi".

Video Stirileprotv.ro

Becali le-a spus judecătorilor că i-a iertat pe hoţi, "pentru că i-a fost milă de ei, că erau tineri".

Audierea lui Gigi Becali a durat o oră şi jumătate, judecătorii trecând la interogarea lui Cătălin Otto Zmărăndescu.

În acest proces, în octombrie 2009, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au dispus trimiterea în judecată a europarlamentarului Gigi Becali, alături de un poliţist şi cinci gărzi ale sale, toţi implicaţi în sechestrarea a trei bărbaţi.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-a deferit justiţiei, în stare de libertate, pe Gigi Becali, Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu, Marcel Popa şi pe poliţistul Romulus Dumitrescu, pentru comiterea a trei infracţiuni de lipsire de libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici