Becali poate să aibă telefon mobil când munceşte, dar va continua să meargă la muncă însoţit de un supraveghetor

Omul de afaceri Gigi Becali, încercerat la Penitenciarul Poarta Albă, va putea să aibă telefon mobil când se află la muncă, dar va continua să meargă la biserica din unitatea de detenţie şi să fie însoţit de un supraveghetor la muncă, a decis, luni, Judecătoria Medgidia.

704 afișări
Imaginea articolului Becali poate să aibă telefon mobil când munceşte, dar va continua să meargă la muncă însoţit de un supraveghetor

Giig Becali (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Magistraţii Judecătoriei Medgidia au admis, luni, în parte, solicitarea lui Gigi Becali de a putea merge fără însoţitor la muncă, la Academia "Gheorghe Hagi", şi la slujbe la o biserică din afara penitenciarului, precum şi să poată avea telefon mobil.

Astfel, Becali poate avea telefon mobil în timpul cât se află la muncă.

"Admite contestaţia formulată de persoana privată de libertate George Becali, deţinut în Penitenciarul Poarta Albă, judeţul Constanţa - împotriva Încheierii nr.494 din 17.07.2014 dată de judecătorul de supraveghere a privării de libertate pentru Penitenciarul Poarta Albă în Dosarul nr.787/2014, pe care o desfiinţează numai cât priveşte capătul de cerere referitor la deţinerea şi utilizarea telefonului mobil personal pe timpul cât se află în afara locului de deţinere. Rejudecând, admite această cerere şi acordă persoanei private de libertate George Becali dreptul la deţinerea şi utilizarea telefonului mobil personal pe timpul cât se află în afara locului de deţinere", se arată în soluţia dată de judecători.

Decizia instanţei este definitivă.

Avocatul omului de afaceri, Bogdan Vlad, a declarat că este surprins de decizia intanţei, pentru că legea i-ar fi dat dreptate lui Gigi Becali în legătură cu toate cele trei solicitări.

"Mă surprinde soluţia de admitere doar în parte a contestaţiei. Aşa cum i s-a recunoscut dreptul de a deţine telefon mobil, aşa legea îi dădea dreptate şi în celelalte două privinţe. Nu înţeleg cum s-a făcut diferenţa. O să vedem ce se spune în motivarea instanţei", a spus avocatul.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Gabi Botezan, a afirmat că în această situaţie Gigi Becali va putea avea telefon mobil când se află la locul de muncă, dar va trebui să-l predea la întoarcere.

"Persoana privată de libertate care primeşte acest drept va putea lua telefonul mobil când se deplasează la locul de muncă indicat, dar va trebui să predea aparatul imediat ce revine în penitenciar. Sub nicio formă telefonul mobil nu poate fi păstrat în incinta penitenciarului", a precizat Gabi Botezan.

Gigi Becali a făcut iniţial o solicitare privind cele trei aspecte către conducerea unităţii de detenţie, care i-a fost însă respinsă, apoi a depus o plângere la judecătorul delegat din penitenciar, care a fost de asemenea respinsă, iar ulterior a înaintat o plângere în instanţă.

În 11 septembrie, Becali a fost dus la Judecătoria Medgidia, care a luat în discuţie solicitarea depusă de omul de afaceri, instanţa rămânând atunci în pronunţare.

Săptămâna trecută, Becali a primit o permisie de cinci zile, el plecând marţi din Penitenciarul Poarta Albă şi mergând la locuinţa sa din Pipera, judeţul Ilfov.

Gigi Becali a mai primit o permisie de 24 de ore şi în luna mai, în urma unei decizii luate în luna aprilie de comisia de specialitate a Penitenciarului Poarta Albă, el fiind recompensat pentru bună purtare, după ce a participat la activităţi şi a respectat regulamentul.

El a mers atunci la locuinţa sa din Pipera şi la cimitir, la mormântul mătuşii sale, unde a aprins lumânări. De asemenea, Becali a dat mai multe declaraţii şi interviuri presei.

Ulterior, conducerea Penitenciarului Poarta Albă s-a autosesizat cu privire la comportamentul pe care Gigi Becali l-a avut în ziua în care a obţinut permisia şi pentru o intervenţie telefonică în cadrul unei emisiuni televizate, declanşând procedura disciplinară în cazul acestuia. Astfel, el a fost sancţionat cu suspendarea dreptului la vizită şi cu suspendarea dreptului de a primi pachete, timp de o lună. Gigi Becali a contestat sancţiunea la Judecătoria Medgidia. Instanţa a admis contestaţia lui Becali şi a decis că acesta are din nou dreptul de a primi vizite şi pachete în penitenciar.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finanţatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

Instanţa a respins şi cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici