Becali, sancţionat de CNCD

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis, joi, că remarcile făcute de George Becali, preşedintele PNG-CD, la adresa femeilor, în cadrul unei emisiuni TV din luna septembrie, sunt discriminatorii şi lezează demnitatea femeilor, hotărând ca acesta să fie amendat cu 500 de lei.

1 afișare
Imaginea articolului Becali, sancţionat de CNCD

Becali, sancţionat pentru remarcile discriminatorii la adresa femeilor

Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a fost sesizat, în 13 septembrie, de către 26 de femei în legătură cu declaraţiile făcute de George Becali în cadrul unei emisiuni a postului Realitatea TV, invocând "caracterul discriminatoriu al acestor declaraţii la adresa femeilor".

Cazul a fost luat în dezbatere, joi, de către membrii Colegiului CDNC, care au stabilit, cu unanimitate de voturi, că remarcile lui George Becali sunt discriminatorii şi lezează demnitatea femeilor.

"Analizând materialul probator aflat la dosar se constată că faptele sesizate întrunesc cumulativ elementele constitutive ale faptei de discriminare şi aduc atingere dreptului la demnitate al femeilor, conform prevederilor OG 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată", se arată într-un comunicat al CNCD remis agenţiei MEDIAFAX.

Totodată, membrii Colegiului CDCD au decis, cu cinci voturi "pentru" şi unul "împotrivă", ca George Becali să fie amendat cu 500 de lei.

Cele 26 de femei au sesizat CNCD după ce Gigi Becali, şeful PNG-CD, a participat, în 8 septembrie, alături de deputatul PIN Lavinia Şandru, la o emisiune a postului Realitatea TV, unde acesta a făcut remarci nepotrivite la adresa femeilor.

În sesizarea trimisă CNCD, Becali este acuzat că ar fi jignit-o pe Lavinia Şandru, "jignind şi denigrând astfel statutul pe care poate şi trebuie să îl aibă o femeie în societatea din România".

"Nu înţelegem cum un preşedinte de partid îşi permite să jignească astfel o femeie trimiţând-o «pe centură» - după modelul Traian Băsescu, deja sancţionat cu un avertisment din partea dumneavoastră - sau trimiţând-o la cratiţă, fără ca nimeni să aibă o poziţie împotriva unei astfel de atitudini. (...) Nu putem accepta să fim insultate de către un om care nu înţelege că fiind femei avem exact aceleaşi drepturi ca şi el şi nu ne situăm pe o treaptă inferioară", se arăta în sesizarea trimisă CNCD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici