Becali spune că DNA a adus noi acuzaţii în cazul "valiza"

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, joi, la Sport.ro, că DNA a adus noi acuzaţii în cazul "valiza", legate de faptul că le-ar fi oferit jucătorilor echipei Gloria Bistriţa bani în cazul unei victorii în meciul cu Rapid din mai 2006.

19 afișări
Imaginea articolului Becali spune că DNA a adus noi acuzaţii în cazul "valiza"

Becali spune că DNA a adus noi acuzaţii în cazul "valiza"

"Ni s-au adus noi acuzaţii, se bazează pe dosarul din 2006, cu Gloria Bistriţa. Acuzaţii de fals şi uz de fals, de favorizare a infractorilor, dar procurorul ăla e cel mai mare infractor. O să vedem cine e infractor. Să dea o dată în instanţă ca să râdă toate curcile de el. Mai e un pas până acolo, deocamdată ni s-au adus noi acuzaţii", a spus Becali.

Gigi Becali a mai afirmat că DNA i-a pus sub învinuire pe selecţionerul Victor Piţurcă, pe Teia Sponte, un apropiat al său, pe omul de afaceri din Cluj Radu Marino şi pe "mai mulţi" în dosarul legat de cazul "valiza".

"Pe Piţurcă pentru martor mincinos, că a fost martor la acea vânzare. Pe toţi din jurul meu, pe cel care mi-a vândut terenul, i-a pus sub urmărire penală. Piţurcă a semnat un act ca martor, trebuia să cumpăr un teren cu 1,7 milioane de euro, bani care erau la Teia Sponte. A spus Ioan Becali la o emisiune că banii ăia erau pentru prime pentru U Cluj? Să răspundă el pentru ce a spus, eu vă spun ce vă spun eu. Vărul meu zice s-o cheme şi pe Brigitte Bardot pentru asta. Dacă procurorul se joacă cu noi, de ce nu m-aş juca şi eu cu el? I-a pus sub învinuire pe Piţurcă, Sponte, pe cel care mi-a vândut terenul, pe mai mulţi. Banii nu erau pentru o mită, atunci era favorizarea infractorului. E prea dobitoc, prea prost. E un act semnat, înscris într-un registru, nu te joci. A pus sub acuzare tot ce e în jurul meu, e vagabond. A zis că lui Piţurcă îi aduce la cunoştinţă după meciul cu Franţa", a precizat Becali.

Antrenorul echipei naţionale, Victor Piţurcă, a fost pus sub învinuire de procurorii anticorupţie în dosarul "valiza", fiind acuzat de favorizarea infractorului, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, avocatul finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, cercetat în acest dosar pentru dare de mită.

Tot joi, vicepreşedintele clubului Gloria Bistriţa, Ioan Horoba, a dat o declaraţie de martor la DNA în dosarul în care finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, este cercetat pentru că le-ar fi oferit jucătorilor bistriţeni bani în cazul unei victorii în meciul cu Rapid din mai 2006.

În 7 mai, în ziua etapei a XXXIV-a, ultima a Ligii I, DNA a convocat pentru audieri, la Cluj-Napoca, cinci persoane care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, bani proveniţi de la Gigi Becali, care se presupune că urmau să ajungă la jucătorii Universităţii Cluj, dacă aceştia ar fi obţinut cel puţin un scor egal în meciul cu echipa clujeană CFR, iar Steaua ar fi devenit astfel campioană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici