Becali spune că va face publică ancheta sa în PE

Gigi Becali a declarat, luni, la ieşirea din sediul Parchetului instanţei supreme, că atunci cand va fi trimis în judecată în dosarul în care este acuzat de sechestrare de persoane va face public acest caz membrilor Parlamentului European(PE) şi că ar putea cere anchetatori străini.

18 afișări
Imaginea articolului Becali spune că va face publică ancheta sa în PE

Becali spune că va face publică ancheta sa în PE (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Gigi Becali a stat, timp de două ore şi jumătate, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde a fost citat pentru a studia materialul de urmărire penală în acest caz.

Europarlamentarul le-a declarat jurnaliştilor că a dat o declaraţie scrisă în care arăta că refuză să vadă această documentaţie pe motiv că nu i-au fost admise mai multe cereri.

El a mai spus că i-a reamintit procurorului de caz toate "povestea arestării" lui şi faptul că a fost arestat în timp ce hoţii maşinii lui erau liberi. Europarlamentarul a adăugat că ar putea solicita procurori de anchetă străini "la fel cum se face şi în fotbal când în cazul unor suspiciuni sunt ceruţi arbitri de altă naţionalitate".

Becali a ameninţat că, la momentul la care va fi deferit justiţiei, va face publică această poveste şi în faţa membrilor Parlamentului European.

La rândul său, avocatul lui Becali a spus că urmărirea penală nu este completă deoarece procurorii nu au soluţionat o serie de cereri prin care europarlamentarul solicita ca autorii furtului limuzinei sale să fie audiaţi "in personam".

Avocatul a arătat că procurorii de la Parchetul instanţei supreme ar fi avut în vedere doar declaraţiile date pe vremea când dosarul era la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Becali a mai fost la Parchetul instanţei supreme în legătură cu acest dosar, în 9 septembrie.

"Acum sunt europarlamentar, procurorii nu mai pot face abuzuri în ceea ce mă priveşte", a spus atunci Becali.

Finanţatorul echipei Steaua, iniţial arestat în acest dosar, a fost eliberat condiţionat în 17 aprilie, ulterior fiind ales europarlamentar, fapt ce a atras competenţa procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de continuare a investigaţiilor în dosarul în care Gigi Becali a fost pus oficial sub acuzare, pentru sechestrare de persoane, de către Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici