BEI ar putea finanţa construcţia a 60 de grădiniţe în Bucureşti

Banca Europeană de Investiţii (BEI) intenţionează să finanţeze cu până la 60 de milioane de euro un proiect prin care Primăria Municipiului Bucureşti vrea să construiască 60 de grădiniţe, cu 6.000 de locuri, potrivit unui anunţ de intenţie publicat în 14 aprilie pe site-ul instituţiei.

39 afișări
Imaginea articolului BEI ar putea finanţa construcţia a 60 de grădiniţe în Bucureşti

BEI ar putea finanţa construcţia a 60 de grădiniţe în Bucureşti (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Proiectul are în vedere construirea a 60 de grădiniţe, cu o capacitate totală de 6.000 de locuri, în special pentru copiii cu vârste cuprinse între patru şi cinci ani. Proiectul se va desfăşura până în 2015, în două etape, într-o primă fază urmând a fi date în folosinţă 20 de grădiniţe, conform anunţului de intenţie.

Finanţarea propusă de BEI pentru acest proiect poate ajunge până la 60 de milioane de euro, beneficiarul acestor fonduri fiind municipiul Bucureşti. Costurile totale ale proiectului sunt de aproximativ 150 de milioane de euro.

Potrivit anunţului de intenţie, BEI va cere Primăriei Municipiului Bucureşti să se asigure că toate contractele necesare implementării proiectului vor fi încheiate în urma unor licitaţii organizate în conformitate cu legislaţia europeană în materie de achiziţii.

Municipalitatea anunţa, în ianuarie, că a obţinut creditul în valoare de 60 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii, sumă pe care o va folosi pentru construirea a 40 de grădiniţe, contractul urmând să fie semnat la sfârşitul lunii ianuarie.

Autorităţile municipale arătau atunci că Primăria Capitalei a primit, în noiembrie 2009, aprobarea Consiliului BEI pentru creditul de 60 de milioane de euro, necesar construcţiei a 40 de grădiniţe în toate cele şase sectoare ale Capitalei.

Cele 40 de grădiniţe vor asigura un număr de 4.500 de locuri, noile unităţi de învăţământ urmând să fie construite, în marea majoritate, pe terenurile unor şcoli generale, preciza sursa citată.

Totodată, autorităţile municipale precizau că după ratificarea contractului, la sfârşitul lunii ianuarie, vor fi organizate licitaţii pentru primele 20 de grădiniţe, pentru care vor fi folosiţi 30 de milioane de euro.

Municipalitatea estima că majoritatea grădiniţelor din primul pachet ar putea fi finalizate până la sfârşitul anului 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici