Bejinaru: Vineri vor fi finalizate verificările în cazul judecătorilor din dosarul Voicu

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Florica Bejinaru, a declarat că vor fi finalizate, vineri, verificările prealabile ale Inspecţiei Judiciare a CSM în cazul celor doi judecători de la Instanţa Supremă implicaţi în dosarul lui Cătălin Voicu .

15 afișări
Imaginea articolului Bejinaru: Vineri vor fi finalizate verificările în cazul judecătorilor din dosarul Voicu

Bejinaru: Vineri vor fi finalizate verificările în cazul judecătorilor din dosarul Voicu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Astăzi (joi, n.r.) am întrebat care este stadiul acestor verificări. Vineri vor fi finalizate verificările prealabile, iar luni va fi sesizată Comisia de disciplină. Fiecare are competenţa şi obligaţia ca în 10 zile începând de la data sesizării ei să se pronunţe dacă în cauză există indicii că s-a săvârşit abatere administrativă sau de la codul deontologic ", a afirmat Bejinaru joi seara la TVR1.

Florica Bejinaru spus că CSM va avea o reacţie foarte fermă, însă aceasta va fi în urma acestei minime verificări a inspectorilor CSM pentru că sunt magistraţi şi orice demers al lor trebuie să fie dublat de probe.

Ea a mai explicat că în această etapă procedurală CSM nu poate să-i suspende pe judecătorii Florin Costiniu şi Cristian Jipa din funcţie deoarece legea spune că această măsură poate fi luată doar odată cu punerea în mişcare a acţiunii penale.

"Verificările nu s-au desfăşurat cu rapiditatea pe care ne-am dorit pentru că în cazul acestor verificări era nevoie de anumite probe din dosarul penal, lucru care nu s-a putut realiza", a mai spus preşedintele CSM.

În dosarul senatorului Cătălin Voicu mai sunt puşi sub acuzare judecătorii Florin Costiniu şi Cristian Jipa de la instanţa supremă.

Mai mulţi judecători din ţară au înaintat, joi, Consiliului Superior al Magistraturii un protest faţă de încălcări ale normelor eticii profesionale, afirmând că fiecare judecător şi procuror este dator să asigure respectarea valorilor profesiei: integritatea şi demnitatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici