BEM a găsit 8.400 de buletine de vot din Capitală greşit tipărite

BEM i-a cerut, vineri seară, prefectului Capitalei să retipărească 8.400 de buletine de vot din Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor, care au fost greşit tipărite şi a dispus verificarea tuturor buletinelor de vot din Capitală în maximum 48 de ore.

14 afișări
Imaginea articolului BEM a găsit 8.400 de buletine de vot din Capitală greşit tipărite

BEM a găsit 8.400 de buletine de vot din Capitală greşit tipărite

"În urma sesizării Oficiului electoral al Sectorului 1 cu privire la faptul că a constatat, vineri, că 8.400 de buletine de vot de la Colegiul 1 sunt greşite, în şedinţa de astăzi s-au admis cererile PDL privind verificarea de către oficiile electorale de sector a tuturor buletinelor de vot în termen de 48 de ore şi trasmiterea unei adrese către instituţia Prefectului municipiului Bucureşti şi Jandarmeriei pentru a asigura securitatea buletinelor de vot tipărite greşit, care au fost resigilate", a declarat, vineri seară, preşedintele BEM, Alin Vişan.

De asemenea, el a arătat că BEM a dispus ca la desigilarea şi resigilarea pachetelor cu buletinele de vot care vor fi verificate să fie prezenţi, pe lângă membrii oficiilor electorale, şi reprezentanţii Prefecturii, primăriilor de sector şi ai Jandarmeriei.

"BEM a dispus instituţiei Prefectului municipiului Bucureşti să ia măsuri pentru retipărirea buletinelor de vot constatate ca fiind greşite până la acest moment, în vederea bunei desfăşurări a procesului electoral", a precizat Vişan.

Biroul electoral al municipiului Bucureşti a mai decis să informeze BEC cu privire la situaţia constată la Oficiul electoral al Sectorului 1 şi la măsurile pe care le-a dispus.

Membrii BEM şi cei ai Oficiului electoral din Sectorul 1 au constatat, vineri, că un lot de buletine de vot pentru Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor era tipărit greşit. Astfel, în locul candidaturilor pentru Camera Deputaţilor figurau candidaturile pentru Senat, în dublu exemplar, precum şi câteva pagini albe.

Membrii BEM s-au reunit, vineri seară, în şedinţă extraordinară, pentru a lua în discuţie situaţia creată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici