BEM Bucureşti a respins toate sesizările formulate la Sectorul 5. Cristian Piedone este primar

Biroul Electoral Municipal Bucureşti a admis contestaţiile depuse la hotărârea anterioară a Biroului Electoral al sectorului 5 şi a respins sesizările formulate, prin care se cerea renumărarea voturilor. Astfel, Cristian Popescu Piedone devine primar al sectorului 5.

7698 afișări
Imaginea articolului BEM Bucureşti a respins toate sesizările formulate la Sectorul 5. Cristian Piedone este primar

BEM Bucureşţti a admis contestaţiile depuse de mai multe formaţiuni politice împotriva Hotărârii 70/30.09.2020, prin care Biroului Eleetoral al Circumscripliei Sectorului 5 a admis sesizările anterioare formulate, prin care se cerea renumărarea voturilor.

„Ca urmare a analizei contestaliilor prin prisma motivelor invocate, a actelor depuse şi în lumina dispoziţiilor legale aplicabile, Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti constată că acestea sunt întemeiate”, se arată într-o decizie de duminică a BEM Bucureşti.

„Întrucât cererile/sesizările carc au fost admise prin hotărârea contestată (nr,70130,09.2020 a Biroului electoral de circumscripţie a Sectorului 5) au ca obiect şi reverificarea voturilor valabil exprimate şi nule, acestea nu pot fi calificate decât ca fiind contestoţii privind operaţiunile birourilor electorale ale secţiilor de votore (de numărare a buletinelor de vot şi de consemnare a rezultatului votării). Or, din moment ce în secţiile de votare nu au fost formulate intâmpinări/contestaţii, prin care să se solicite renumărarea voturilor, cererile/sesizările formulate trebuiau respinse ca inadmisibile, potrivit art. 95 din Legea nr. 1.I5/2015”, se arată în decizie.

Astfel, BEM a admis contestaţiile, a schimbat în totalitate hotărârea contestată şi a respins sesizările ca fiind inadmisibile. Decizia este definitivă.

În aceste condiţii, Cristian Popescu Piedone (PPU-SL) urmează să devină primarul sectorul 5, după ce, conform ultimelor rezultate parţiale, a obţinut cele mai multe voturi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bec,
sesizări,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici