BEM: Tuş impregnat pe două file şi voturi corecte, la reverificarea buletinelor nule

Membrii Biroului Electoral Municipal (BEM) au găsit, după reverificarea voturilor declarate iniţial nule din doar câteva secţii de votare din sectorul 5, o serie de "nereguli tip", cum ar fi tuş care s-a impregnat pe două file, dar şi ştampile aplicate corect, potrivit unor surse din Birou.

37 afișări
Imaginea articolului BEM: Tuş impregnat pe două file şi voturi corecte, la reverificarea buletinelor nule

BEM: Tuş impregnat pe două file şi voturi corecte, la reverificarea buletinelor nule

Un membru BEM a declarat pentru MEDIAFAX, marţi seara, că neregulile descoperite ar putea duce chiar la renumărarea tuturor voturilor din anumite secţii.

Potrivit acestuia, printre greşelile frecvente se numără faptul că, după împăturirea buletinului, tuşul s-a impregnat pe fila următoare, cei care au numărat apreciind că s-a mai aplicat o ştampilă.

“Nu au luat în calcul faptul că pe cea de-a doua ştampilă în ghilimele nu scria «VOTAT» ci «TATOV», adică imaginea în oglindă a cuvântului «VOTAT»”, a declarat unul dintre membrii Biroului.

O altă eroare cauzată, în opinia membrului BEM, de oboseală a fost aceea că cei care au numărat voturile nu au văzut ştampila aplicată pe sigla partidului.

“Au existat însă şi cazuri în care un anumit vot a fost considerat nul din motive inexplicabile pentru noi, ştampila fiind pusă vizibil în mijlocul unui pătrat”, a mai declarat spus sursa citată.

Voturile nule sunt reverificate într-o sală aflată la parterul clădirii Prefecturii Capitalei.

Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti (BEM) a anunţat, marţi la prânz, că toate buletinele de vot nule, din toate sectoarele Capitalei, vor fi reverificate.

Judecătoarea Ileana Dănăilă a declarat că membrii BEM au votat în majoritate pentru reverificarea voturilor nule din tot municipiul Bucureşti.

"Majoritatea membrilor BEM au apreciat că sunt prea multe voturi nule în raport cu numărul voturilor valabil exprimate. Reverificarea priveşte şi primarii de sector şi Consiliile Locale", a declarat Dănăilă.

Potrivit acesteia, în cazul în care vor fi descoperite buletine de vot valabile printre cele nule, se vor face rectificările necesare cu ajutorul preşedinţilor secţiilor de votare şi acestea vor fi reintroduse în sistemul informatic al BEC.

Birourile electorale de circumscripţie din sectoarele 5 şi 6 trimiseseră deja buletinele nule la BEM până la jurul orei 20.00, potrivit lui Dănăilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici