Berca: Niciun alt judeţ în afară de Vrancea nu a cerut declararea stării de alertă

Ministrul de Interne, Gabriel Berca, a declarat luni că nu a mai fost solicitată până la acest moment starea de alertă în alt judeţ decât Vrancea şi a reiterat apelul către preşedinţii consiliilor judeţene şi prefecţi să aibă o colaborare în teritoriu pentru a nu avea probleme.

79 afișări
Imaginea articolului Berca: Niciun alt judeţ în afară de Vrancea nu a cerut declararea stării de alertă

Berca: Niciun alt judeţ în afară de Vrancea nu a cerut declararea stării de alertă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

Întrebat dacă a mai fost solicitată starea de alertă în alt judeţ decât Vrancea, Berca a răspuns: "Nu a mai fost solicitată până la momentul acesta de niciun prefect. De altfel, acum analizăm situaţia să vedem cu ce putem ajuta financiar în şedinţa de Guvern de mâine (marţi - n.r.) şi urmează până diseară să mai avem contactul cu prefecţii şi cu preşedinţii consiliilor judeţene".

El a mai spus că face apel încă o dată la preşedinţii consiliilor judeţene şi prefecţi să colaboreze şi a arătat că nu a avut nicio dispută cu prefectul judeţul Vrancea.

"Fac apel încă o dată la preşedinţii consiliilor judeţene şi prefecţi să aibă colaborare în teritoriu şi să nu mai avem probleme", a spus Berca.

Întrebat dacă a avut o dispută cu prefectul de Vrancea, Berca a răspuns: "Nu am avut nicio dispută cu prefectul, i-am spus să-şi exercite competenţele potrivit legii".

Berca a adăugat că a avut o discuţie şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea şi că acesta şi prefectul au făcut o conferinţă de presă împreună.

Aproximativ 6.000 de persoane din 21 de sate din Vrancea continuă să fie izolate, luni, iar la ora 12.00 în acest judeţ a intrat în vigoarea starea de alertă, care permite autorităţilor "să dispună orice măsuri care sunt necesare pentru înlăturarea stării de forţă majoră".

În judeţul Vrancea sunt izolate în continuare aproximativ 6.000 de persoane din 21 de sate din opt comune. Este vorba despre comunele Vintileasca-patru sate izolate, Popeşti - un sat izolat, Paltin - patru sate izolate, Jitia- două sate izolate, Gura Caliţei - două sate izolate, Dumitreşti - şase sate izolate, Corbiţa -un sat izolat şi Bogheşti -un sat izolat.

În continuare sunt închise DN 23 B şi cinci tronsoane de drum judeţean.

Ninsorile abundente din ultima perioadă au afectat grav şi judeţele Buzău, Călăraşi şi Ialomiţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici