Berceanu: "Dacă ţinem cu ambiţie la tot felul de sporuri, e posibil ca mâine să nu mai avem salarii"

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat, miercuri, că dacă angajaţii companiilor feroviare de stat nu vor renunţa la anumite sporuri se poate ajunge în situaţia în care ministerul să nu poată plăti salariile.

14 afișări
Imaginea articolului Berceanu: "Dacă ţinem cu ambiţie la tot felul de sporuri, e posibil ca mâine să nu mai avem salarii"

Ministrul Transporturilor Radu Berceanu (Imagine: Thomas Câmpean/Mediafax Foto)

"Le-am spus de atâtea ori: «fraţilor, dacă vrem să ţinem cu ambiţie la tot felul de sporuri, e posibil ca mâine să nu mai avem salarii pentru cei care trebuie să ducă activitatea. Hai să vedem dacă putem creşte veniturile şi să mai scădem din cheltuieli». Abia acum două săptămâni am ajuns la o întelegere parţială cu sindicatele", a spus Berceanu.

El a adăugat că directorii de la CFR Călători şi CFR SA, precum şi majoritatea membrilor din Consiliul de Administraţie au fost propuşi de PSD.

"Numai la CFR Marfă, care nu are probleme atât de mari, e un director propus de PDL", a adaugat ministrul.

Berceanu a afirmat că traficul a fost reluat, după ce mai multe trenuri au fost blocate, miercuri, din cauza unei greve spontane la CFR.

Subsecretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a declarat, miercuri, că salariile restante la CFR au fost plătite, marţi, dar, din cauza sistemului informatic, nu au ajuns la angajaţii CFR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici