Berceanu propune CFR-iştilor să doneze 1% din salarii pentru infrastructură, sindicatele refuză

Sindicaliştii din CFR resping propunerea ministrului Radu Berceanu de a dona un procent din salarii pentru refacerea infrastructurii şi recomandă salariaţilor că, dacă vor să renunţe la unu la sută din salarii, să doneze banii angajaţilor CFR afectaţi de inundaţii.

22 afișări
Imaginea articolului Berceanu propune CFR-iştilor să doneze 1% din salarii pentru infrastructură, sindicatele refuză

Berceanu propune CFR-iştilor să doneze 1% din salarii pentru infrastructură, sindicatele refuză (Imagine: Liliana Bujdei/Mediafax Foto)

Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a declarat marţi pentru MEDIAFAX că ministrul Transporturilor a adresat directorilor de la căile ferate o notă prin care făcea presiuni pentru a colecta venituri necesare refacerii infrastructurii feroviare distruse de inundaţii.

"Noi ne-am întâlnit cu aceşti directori pe 6 iulie şi am respins această măsură, recomandând salariaţilor care vor să doneze un procent din salariul lor, să o facă pentru colegii afectaţi de inundaţii din Moldova", a precizat Măntescu.

Potrivit liderului sindical, nu au fost semnalate presiuni asupra angajaţilor pentru a dona aceşti bani.

"La CNADNR (Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România-n.r.) ştiu că au fost amenintaţi salariaţii că dacă nu donează îi vor da afară, dar la CFR nu am astfel de semnale", spune Măntescu.

Liderul sindical a mai spus că dacă toţi salariaţii ar dona un procent din salariul lor, oricum nu s-ar strânge bani pentru reparaţiile podurilor şi căilor ferate distruse de ape şi că aceste reparaţii ar trebui făcute cu bani din fondul de rezervă al Guvernului pentru calamităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici