Berceanu se află în judeţul Buzău pentru a verifica lucrările de dezăpezire a drumurilor

Ministrul interimar al Transporturilor Radu Berceanu se află în localitatea Acu din zona Buzău pentru a verifica lucrările de dezăpezire, după ce vineri dimineaţă mai multe drumuri judeţene şi naţionale care traversează judeţul Buzăul au fost închise.

30 afișări
Imaginea articolului Berceanu se află în judeţul Buzău pentru a verifica lucrările de dezăpezire a drumurilor

Berceanu se află în judeţul Buzău pentru a verifica lucrările de dezăpezire a drumurilor (Imagine:Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Alături de Berceanu se află cu secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor Dan Fătuloiu.

Totodată, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) Marin Anton se află în zona Călăraşi, iar Eusebiu Pistru în Brăila, potrivit biroului de presă al MTI.

Secretarul de stat Gheorghe Popa şi directorii companiilor CFR se află în Comandamentul Central de Iarnă, împreună cu secretarul de stat Constantin Dascălu.

După vizita din zona Buzău, ministrul se va deplasa în judeţul Ialomiţa pentru a verifica şi coordona lucrările de deszăpezire.

De asemenea, Marin Anton se va deplasa în judeţele Tulcea şi Constanţa, iar Eusebiu Pistru în Brăila şi Galaţi.

Directorul general al Registrului Auto Român (RAR) Daniel Patentaşu se va afla în judeţul Călăraşi, iar directorul general al Autorităţii Rutiere Române (ARR) Iancu Crăciunoiu, în judeţul Prahova.

Vineri, în jurul orei 08:00, autorităţile buzoiene au decis închiderea DN 2 (E85) Urziceni - Buzău - Râmnicu Sărat - Focşani, pentru ca utilajele de deszăpezire să poată interveni pentru înlăturarea zăpezii şi a poleiului care s-a format pe alocuri. De asemenea, rămân închise DN 2C Buzău- Pogoanele şi DN22 Râmnicu Sărat- Brăila, continuând să se circule în condiţii de iarnă pe DN 10 Buzău - Braşov şi pe DN1 B E577 Buzău -Ploieşti.

Prefectul judeţulului Buzău, Paul Beganu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, referindu-se la situaţia în care se află judeţul odată cu căderea primei ninsori din această iarnă, că nu vremea a fost cea care a generat blocajele de pe drumuri, ci persoanele care ar fi trebuit să se ocupe de deszăpezire şi care au avut o viteză de reacţie sub aşteptări.

La Buzău, la ora transmiterii acestei ştiri, ninge abundent pe raza întregului judeţ, vântul suflă cu putere, viscolind zăpada în special în zona de câmpie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici