Berceanu: Tehnic, în 2010 am putea termina 100 de kilometri de autostradă

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, luni, după întâlnirea cu grupul PDL din Camera Deputaţilor, că din punct de vedere tehnic, Ministerul ar putea finaliza anul acesta 100 de kilometri de autostradă, dar, din punct de vedere financiar, doar 30-40 de kilometri.

19 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Tehnic, în 2010 am putea termina 100 de kilometri de autostradă

Berceanu: Tehnic, în 2010 am putea termina 100 de kilometri de autostradă (Imagine: Raul Ştef/Mediafax Foto)

Berceanu a spus că parlamentarii PDL au avut multe întrebări la care a încercat să răspundă, toate fiind legate de reparaţiile drumurilor, străzilor şi de construirea autostrăzilor.

"Un răspuns scurt: avem prea puţini bani (...) Avem 1,2 % din PIB pentru întreg ministerul, iar alte ţări dau aproape 5%. Atât avem, atât putem să facem", a spus el.

Întrebat câţi kilometri de autostradă se vor realize anul acesta, Radu Berceanu a arătat că Ministerul are de ales să dea bani la mai multe lucrări care trebuie să continue sau să concentreze o sumă mai mare de bani într-o anumită zonă şi să termine nişte porţiuni.

"Din punct de vedere ethnic, am putea face 100 de kiometri de autostradă. N-am putea să terminăm 150 kilometri oricât bani am avea pentru că nu avem lucrările chiar atât de avansate. Din punct de vedere financiar, probabil am putea să terminăm 30-40 de kilometri dacă am concentra toţi banii pe care îi avem pentru domeniul ăsta numai acolo unde putem termina. La cum e croit bugetul, avem puşi bani şi pe lucrări care nu se termină dar care trebuie să avanseze, mai ales că trebuie cofinanţate fonduri europene", a precizat Berceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici