Beyer: Căutăm o soluţie cu Primăria pentru organizarea pe viitor a City Challenge la Bucureşti

Directorul firmei Bucharest Ring SRL, Hartmut Beyer, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că încearcă găsirea unei soluţii de compromis cu autorităţile Municipiului, în privinţa organizării pe viitor a cursei City Challenge în Bucureşti , în caz contrar urmând ca această cursă să fie mutată.

26 afișări
Imaginea articolului Beyer: Căutăm o soluţie cu Primăria pentru organizarea pe viitor a City Challenge la Bucureşti

Beyer: Căutăm o soluţie cu Primăria pentru organizarea pe viitor a City Challenge la Bucureşti (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Încercăm să găsim o cale de compromis pentru organizarea pe viitor a City Challenge la Bucureşti, iar dacă nu o vom găsi, vom muta această cursă", a spus Beyer în conferinţa de presă în care a fost anunţată oficial anularea circuitului City Challenge Bucureşti.

Afirmaţia lui Beyer a fost susţinută şi de avocatul companiei Bucharest Ring SRL, Thomas Fleischer, care a evidenţiat faptul că a fost consultată şi o casă de avocatură din România. "În 2006, am înceiat un contract care a fost semnat de cinci reprezentanţi ai Municipalităţii, prin care noi puteam organiza acest eveniment până în anul 2015. Am consultat şi o firmă de avocatură din România, care ne-a spus că acest contract este legal, aşa că nu avem dubii în această privinţă. Dacă este contract sau convenţie nu contează, important este că avem de respectat o serie de drepturi şi obligaţii. Nu vom merge în instanţă, aşa cum a spus şi Harmut Beyer, ci vom încerca să mediem acest conflict", a conchis Fleischer.

Hartmut Beyer a precizat că anularea cursei din acest an a venit după ce municipalitatea a declarat ilegal contractul cu firma. "La sfârşitul anului 2008 ne-am înregistrat în calendarul internaţional cu acest eveniment şi în luna februarie a acestui an am comunicat oficialilor Primăriei Bucureşti, iar din ziua respectivă nu am mai primit nimic. Am fost informaţi prin diferite părţi că respectivul contract este ilegal. Ilegalitatea acestui contract a fost confirmată şi din partea autorităţilor Primăriei Bucureşti, fapt ce ne-a determinat să anulăm concursul din acest an. Din păcate, în ultimul an am avut probleme de comunicare cu primăria şi nu am putut încheia parteneriate cu sponsorii. Plănuiam un eveniment mare, care includea un concert, un spectacol de lumini şi artificii", a menţionat Beyer.

Oficialul Bucharest Ring SRL a susţinut că evenimentul a fost deja promovat în cadrul Târgului Internaţional de Turism de la Berlin. "Am avut rezervat un stand la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin, unde am promovat evenimentul şi chiar stabilisem câteva contacte cu diferite companii aeriene, care îşi manifestaseră disponibilitatea pentru acest eveniment. Suntem descumpăniţi că s-a ajuns în această situaţie, în care a fost pusă la îndoială legalitatea acestui eveniment", a adăugat directorul firmei care a organizat acest eveniment în anii 2007 şi 2008.

Întrebat dacă municipalitatea a lăsat impresia că ar dori să organizeze acest eveniment în colaborare cu alte societăţi, Harmut Beyer a răspuns: "Ne-a dat anumite semnale că şi-ar dori să negocieze cu alţi parteneri, iar în acest caz vom apela la comisii de mediere. Au existat o serie de zvonuri privind încasările, cum că eu aş fi luat 30.000.000 de milioane de euro pentru avest eveniment şi 8.000 de dolari pe minut de la televiziuni. Scuzaţi-mă, dar este un mare rahat".

Beyer a afirmat că organizarea City Challenge la Bucureşti a contribuit la o imagine mai bună a României în lume. "Până acum am investi 18 milioane de euro şi nu am primit niciun eurocent înapoi, iar în toate celelalte state sutnem cu banii la zi. Acest eveniment a contribuit la o imgine mai bună a României în lume, care nu e tocmai bună peste tot. Acest eveniment a fost transmis în peste 300 de milioane de gospodării. Acest eveniment a adus, ca valoare, României şi Bucureştiului 40 de milioane de euro".

Hartmut Beyer a susţinut că programarea concertului Madonnei în periada în care trebuia să se desfăşoare ediţia din acest an a City Challenge a fost un "gest neprietenos" din partea primăriei. "Programarea concertului exact în perioada cîn care urma să aibă loc acest concurs a fost un gest neprietenos, dar am reuşit să reprogramăm evenimentul, deşi nu ne-a fost uşor. Imginaţi-vă ce ar însemna ca organizarea unui campionat mondial, a unei finale de Liga Campionilor ar trebui amânate pentru că un stadion a fost rezervat pentru organizarea unui contract", a mai spus Beyer.

Întrebat de reprezentanţii mas-media care sunt costurile pentru organizarea City Challenge în Ungaria, pe circuitul de la Hungaroring, Beyer a răspuns că nu ştie care sunt costurile totale, pe care le va aduce va face public după patu-cinci săptămâni.

Din cauza unor greşeli repetate de traducere şi interpretare, translatorul de limba germană a fost înlocuit, traducerea fiind asigurată, din limba engleză în limba română de directorul de marketing al companiei Bucharest Ring SRL.

Organizatorul circuitului FIA GT, Bucharest Ring, a anunţat că în urma neînţelegerilor cu Primăria Capitalei Bucureşti a cincea rundă a circuitului FIA GT se va organiza la Budapesta, în perioada 29-30 august 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici