Big Brother în vestul ţării. Camerele vor împânzi tot Aradul

  • Oraşul Arad va dispune de cel mai performant sistem de supraveghere video din ţară, aprobat de către Autoritatea pentru Digitalizarea României.
  • Anunţul a fost făcut de primarul Călin Bibarţ, luni.
  • Nu mai puţin de 1500 de camere video vor monitoriza întreg oraşul.
414 afișări
Imaginea articolului Big Brother în vestul ţării. Camerele vor împânzi tot Aradul

Big Brother în vestul ţării. Camerele vor împânzi tot Aradul

Municipiul Arad va dispune de cel mai performant sistem de supraveghere video din ţară, aprobat de către Autoritatea pentru Digitalizarea României. 1.500 de camere video vor monitoriza întreg oraşul, avantajele utilizării unui astfel de sistem fiind creşterea securităţii publice, o mai bună gestionare a traficului, prevenirea şi investigarea infracţiunilor de trafic, asigurarea securităţii în zonele publice, creşterea eficienţei operaţionale, transmite Primăria municipiului Arad.

Investiţia se ridică la aproximativ 11 milioane de euro, motiv pentru care municipalitatea intenţionează să achiziţioneze acest sistem în leasing cu durata de trei ani, timp în care va beneficia de servicii de operare şi mentenanţă. La finele duratei de leasing, camerele video vor intra în patrimoniul municipiului.

„Avantajele folosirii unui sistem de inteligenţă artificială în CCTV (Televiziune cu circuit închis) sunt multiple: detectarea automată a comportamentelor suspecte, recunoaşterea automată a obiectelor şi persoanelor, analiza automată a imaginilor video, optimizarea resurselor umane, răspuns rapid la incidente.

În prezent, Aradul beneficiază de un sistem video digital în câteva din locaţiile importante ale municipiului, însumând un număr de 84 camere de supraveghere monitorizate de Direcţia Generală Poliţia Locală Arad. Sistemul a fost achiziţionat prin Programul HU-RO 2007-2013 şi oferă imagini live în oraş.

„Suntem la faza de studiu de fezabilitate care a fost aprobat de Autoritatea pentru Digitalizarea României, un demers absolut necesar care verifică pe de o parte că toate echipamentele nu sunt cu o dedicaţie specială, pentru o anumită firmă, precum şi faptul că ele au capacitatea de fi integrate în tot ce înseamnă digitalizare, nu doar în oraş ci la nivelul întregii ţări. După ce va fi aprobat SF- ul în Consiliul Local, urmează licitaţia pentru proiectare şi execuţie. Într-un parcurs normal, în toamnă şi iarnă urmează să se facă proiectarea, iar anul viitor să înceapă execuţia. Dincolo de camere care vor fi pe mai multe categorii - cele care citesc plăcuţele de înmatriculare, cele care pot da alarmă cu anumite probleme din proximitatea şcolilor, cele care semnalează incendii, blocaje în trafic, etc.- important este softul care integrează de la e-ticketing până la telegestiune, precum şi faptul că au capacitatea de a semnala în mod real orice problemă care apare la nivelul municipiului şi să atenţioneze cel mai apropiat echipaj care s-ar putea deplasa la faţa locului pentru a interveni, în cel mai scurt timp posibil. Va fi cel mai performant sistem din România şi singurul care are capacitatea de a le integra pe toate celelalte”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici