Bihor: Un angajat al Electrica a murit electrocutat. ITM şi Parchetul au demarat anchete

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor şi ai Parchetului Judecătoriei Marghita au început anchete după ce un angajat al Electrica a murit în timp ce încerca să remedieze o avarie, el fiind electrocutat.

349 afișări
Imaginea articolului Bihor: Un angajat al Electrica a murit electrocutat. ITM şi Parchetul au demarat anchete

Bihor: Un angajat al Electrica a murit electrocutat. ITM şi Parchetul au demarat anchete (Imagine: Bogdan Maran/ Arhiva Mediafax Foto)

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor şi Parchetul Judecătoriei Marghita au început anchete pentru a stabili circumstanţele în care, joi seară, un orădean în vârstă de 47 de ani a murit electrocutat pe un stâlp de curent, în localitatea Almaşu Mic.

Bărbatul, angajat la Centrala Electrica Oradea, a fost chemat să intervină, alături de un coleg, la o avarie provocată de furtună în apropierea municipiului Marghita.

"În localitatea Almaşu Mic, unul din electricieni a văzut o creangă care atingea firele de curent. Bărbatul a pus scara de aluminiu pe stâlp, a urcat şi a încercat să îndepărteze creanga cu o prăjină metalică, moment în care s-a format un arc electric, iar victima s-a prăbuşit lângă stâlp", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, şeful ITM Bihor, Marius Rotar.

Un echipaj SMURD a fost chemat la faţa locului, dar medicii n-au putut face altceva decât să constate decesul bărbatului care, potrivit medicilor, intrase în stop cardio-respirator.

Potrivit lui Rotar, la locul incidentului au fost prezenţi, joi seară, inspectori ai ITM, reprezentanţi ai Poliţiei şi procurori de la Parchetul Judecătoriei Marghita, care vor stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul.

"Cert este că tragedia se încadrează în accidente de muncă mortale, iar după ce vor primi raportul medicilor legişti, inspectorii ITM vor stabili de ce nu s-au respectat normele de siguranţă în muncă în acest caz", a afirmat şeful ITM Bihor.

Electricianul avea o vechime în muncă de 20 de ani, era căsătorit şi avea un copil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici