Bihor: Un tânăr a murit după ce şi-a rupt gâtul, într-un ştrand neautorizat

Un tânăr în vârstă de 24 de ani a murit în ştrandul din localitatea bihoreană Ştei, după ce a căzut şi s-a lovit cu capul de marginea unui bazin, în acest caz fiind deschisă o anchetă, iar primele informaţii arătând că ştrandul nu avea autorizaţie de funcţionare.

1124 afișări
Imaginea articolului Bihor: Un tânăr a murit după ce şi-a rupt gâtul, într-un ştrand neautorizat

Bihor: Un tânăr a murit după ce şi-a rupt gâtul, într-un ştrand neautorizat (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, când tânărul Mihai Tocoian, proaspăt absolvent al Academiei de Tehnică Militară Bucureşti, a intrat împreună cu un grup de prieteni în ştrandul din Ştei, administrat de firma de gospodărire comunală Solceta SA, pentru a face baie.

El a fost găsit de unul dintre prietenii săi, mort, pe fundul bazinului, aceştia sunând la 112 pentru a solicita ajutorul medicilor de pe ambulanţă.

Echipajul medical ajuns la faţa locului nu i-a mai putut salva viaţa tânărului, astfel că a fost anunţată Poliţia.

"Am fost sesizaţi, în jurul orei 02.45, că în ştrandul orăşenesc se află o persoană de sex masculin, moartă prin înec. Poliţiştii sosiţi la faţa locului au stabilit că tânărul a intrat în ştrandul orăşenesc însoţit de alţi cinci prieteni, a intrat în ştrand şi, după ce au sărit cu toţii în apa adâncă de cinci-şase metri, unul l-a descoperit mort pe fundul bazinului", a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, corpul tânărului a fost dus la morga oraşului Ştei, pentru necropsie, medicii legişti stabilind, sâmbătă, că tânărul şi-a rupt gâtul în momentul în care a sărit în apă şi s-a înecat, pentru că nu a mai reuşit să iasă la suprafaţă.

"Decesul victimei s-a produs prin înec, după ce, în prealabil, a suferit o fractură de coloană cervicală", au afirmat surse medico-legale.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Bihor, procurorul Dorel Moţiu, a declarat, sâmbătă, că ancheta va continua pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

"Procurorii vor verifica împrejurările în care s-a produs accidentul, modul în care tinerii au intrat în ştrand, dacă exista personal care răspundea de funcţionarea, respectiv paza acelui stabiliment. În funcţie de rezultatul cercetărilor, se vor stabili persoanele responsabile şi gradul de vinovăţie al fiecăreia", a spus procurorul Dorel Moţiu.

Din primele informaţii a reieşit că ştrandul era închis oficial, neavând autorizaţie de funcţionare, fapt recunoscut şi de primarul localităţii, Ioan Lucaciu.

"Noi am pus apă în bazine doar ca să nu crape pereţii din cauza căldurii şi în niciun caz pentru scăldat. Ştrandul nu este autorizat pentru acest an pentru că intră în modernizare şi nu am făcut investiţii care să permită autorizarea. Era folosit doar ca zonă de recreere, oamenii veneau să facă plajă", a susţinut primarul.

La rândul său, un consilier local, Horea Dumitraş, susţine că incidentul putea fi evitat, precizând că ştrandul a fost deschis, deşi nu era autorizat, fără ca în zonă să existe panouri sau personal care să atragă atenţia localnicilor asupra pericolului la care se expun.

"Ştrandul a fost deschis publicului, iar în zonă nu exista niciun panou care să atragă atenţia asupra faptului că nu este autorizat şi nu are personal de supraveghere în cazul unor accidente. Nu exista pază, salvamar ori alţi angajaţi care să deservească publicul. Eu am atras atenţia în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Local că este anormal ce se petrece şi că reprezentanţii Primăriei şi ai firmei de gospodărire comunală trebuie să ia măsuri ca să intre în legalitate. Au şi luat măsuri, acum, după tragedie. Au golit bazinul. Puteau să facă acest lucru înainte", a declarat Horea Dumitraş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici