Bijuterii confiscate de la Lidl. ANPC: Nu are autorizaţie pentru vânzarea de metale preţioase

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunţat joi că peste 600 de seturi de bijuterii de argint au fost confiscate din magazinele Lidl. „Lanţul de magazine nu deţine autorizaţie pentru comercializare a produselor din metale preţioase”, transmite ANPC.

9504 afișări
Imaginea articolului Bijuterii confiscate de la Lidl. ANPC: Nu are autorizaţie pentru vânzarea de metale preţioase

Bijuterii confiscate de la Lidl. ANPC: Nu are autorizaţie pentru vânzarea de metale preţioase

Potrivit unui comunicat al ANPC, inspectorii se află, de câteva zile, într-o amplă campanie de control, la nivelul întregii ţării, care vizează comercializarea, în cadrul magazinelor Lidl, a unor seturi de bijuterii din argint.

„Dat fiind că lanţul de magazine nu deţine autorizaţie pentru comercializare a produselor din metale preţioase, furnizată, pe teritoriul României, conform legii, de ANPC, echipele de control, însoţite de specialişti ai Direcţiei de Metale Preţioase, din cadrul instituţiei au procedat la identificarea, confiscarea sau indisponibilizarea produselor din argint şi depunerea acestora la Trezoreria locală. Mai apoi, conform procedurii, în urma unei sesizări realizată de ANPC către Serviciul de Investigare al Criminalităţii Economice (SICE), din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, să fie confiscate şi sumele obţinute de operatorul economic, în urma vânzării acestor produse”, se arată în comunicat.

Astfel, până în prezent, au fost controlate 63 de magazine, unde au fost identificate 619 seturi de bijuterii de argint. Majoritatea au fost deja depuse la Trezorerie, în urma confiscării, foarte puţine dintre acestea fiind deja vândute.

Comisarii ANPC au amendat operatorul economic, fiind aplicate, până acum, 36 de sancţiuni în valoare de 272.000 lei.

Acţiunea de verificare este în derulare, susţine ANPC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici