Bilanţul de weekend al pompierilor: peste 5.000 de situaţii de urgenţă, 75 de mesaje Ro-Alert

Două persoane decedate, 324 de incendii, 75 de mesaje Ro-Alert în weekend, anunţă IGSU, care prezintă bilanţul intervenţiilor de vineri până duminică.

77 afișări
Imaginea articolului Bilanţul de weekend al pompierilor: peste 5.000 de situaţii de urgenţă, 75 de mesaje Ro-Alert

În zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, pompierii militari au gestionat 5.129 de situaţii de urgenţă, dintre care 4.129 au fost cazuri SMURD, 324 au fost pentru stingerea incendiilor, 20 pentru descarcerare, iar 656 de misiuni au fost desfăşurate în sprijinul comunităţilor.

Din totalul celor 324 de incendii înregistrate la nivel naţional, 172 au fost arderi de vegetaţie, suprafaţa de teren afectată fiind de peste 300 ha.

În ceea ce priveşte avertizarea populaţiei, în perioada de referinţă au fost transmise 75 de mesaje prin sistemul Ro-Alert pentru informarea cetăţenilor cu privire la producerea unor posibile situaţii de urgenţă şi prevenirea acestora.

Astfel, la nivel naţional au fost transmise 46 de mesaje, în judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Braşov, Buzău, Covasna, Harghita, Mureş, Neamţ, Prahova şi Vrancea, privind prezenţa urşilor în proximitatea comunităţilor, un mesaj în judeţul Cluj privind producerea unui incendiu cu degajări mari de fum, iar alte 28 de mesaje pentru avertizarea apariţiei fenomenelor hidrometeorogice periculoase în judeţele Alba, Aard, Bihor, Braşov, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehendinţi, Maramureş, Olt, Sibiu, Sălaj şi Satu Mare.

Dintre cele mai relevante misiuni IGSU aminteşte:

- Un accident grav s-a produs vineri, între două autoturisme, pe drumul dintre localităţile Cilibia şi Bâlhacu din judeţul Buzău. Ajunse la faţa locului, pompierii au constatat că în urma evenimentului rutier au rezultat şase victime, dintre care două decedate. După acordarea asistenţei medicale de urgenţă la faţa locului, celelalte patru victime au fost transportate la spital pentru investigaţii medicale de specialitate.

- Un alt eveniment rutier grav s-a produs, sâmbătă, în localitatea Ciochina, judeţul Ialomiţa, între trei autoturisme. În urma impactului puternic, au rezultat trei victime care au fost evaluate medical la faţa locului. Ulterior, două dintre acestea au fost transportate la spital.

- O altă intervenţie care a necesitat efort susţinut din partea salvatorilor este cea a echipajelor de stingere din Capitală care au fost solicitate, duminică, să acţioneze în urma unei explozii urmată de incendiu, într-un apartament situat la etajul trei al unui bloc de 10 etaje. Concomitent cu acţiunea de stingere s-au format echipaje de căutare-salvare a eventualelor victime şi s-a acţionat pentru evacuarea a 40 de persoane. În urma evenimentului, o victimă a necesitat asistenţă medicală la faţa locului, ulterior fiind transportată la spital.

Pe lângă aceste situaţii, pompierii au acţionat în sprijinul autorităţilor din zonele de graniţă şi implicit a cetăţenilor ucraineni veniţi în România, prin derularea activităţilor specifice din zona de frontieră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici