BILANŢUL DISTRUGERILOR din timpul protestelor de duminică

Primarul Sorin Oprescu a cerut constructorilor şi directorilor din Primăria Capitalei să remedieze în cel mai scurt timp posibil locurile vandalizate, duminică seară, de către protestatari, precizând că deocamdată nu există un calcul privind valoarea pagubelor produse.

2949 afișări
Imaginea articolului BILANŢUL DISTRUGERILOR din timpul protestelor de duminică

BILANŢUL DISTRUGERILOR din timpul protestelor de duminică (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Edilul Capitalei a declarat că a discutat deja cu constructorii şi fiecare îşi cunoaşte zonele de responsabilitate şi a cerut directorilor din cadrul Primăriei să remedieze cât mai curând problemele apărute.

Oprescu a cerut reprezentanţilor Luxten să facă verificări în zona Piaţa Unirii, unde curentul electric a fost întrerupt după ce mai multe fire au fost rupte duminică seară şi să demonteze cât mai repede iluminatul pentru sărbători.

"Aş vrea ca partea de intervenţie să fie iute", a mai spus primarul reprezentanţilor Luxten.

Sorin Oprescu a cerut conducerii RATB să demonteze şi staţiile care au fost sparte sau incendiate şi să cureţe locurile respective, iar Administraţiei Străzilor a solicitat repunerea în funcţiune a semafoarelor, ca principală prioritate având în vedere începerea şcolii, şi remontarea semnelor de circulaţie care au fost smulse.

Primarul general a mai cerut să fie asigurată paza în parcuri iar RADET să anunţe din timp orice intervenţie.

Raportul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control arată că în zona Pieţei Unirii şi a Centrului Istoric au fost sparte geamurile la trei filiale de bănci, au fost vandalizate două bancomate, avariate cinci maşini (dintre care două ale Poliţiei Locale) şi au fost distruse gardurile metalice pe întreaga lungime a bulevardului I.C. Brătianu.

De asemenea, au fost sparte geamurile la 11 societăţi comerciale, au fost distruse şase semafoare (Corneliu Coposu şi I.C. Brătianu), a fost vandalizat infochioşcul din zona Hanului Manuc, opt staţii RATB, patru chioşcuri de ziare, coşurile de gunoi şi băncile de lemn de pe bulevardul I.C. Brătianu precum şi coşurile de gunoi din Piaţa Universităţii, str. Smârdan, zona intersecţiei b-dul Cantemir - B-dul Mărăşeşti, b-dul Decebal, rondul de la Piaţa Unirii şi intersecţia b-dul Carol cu b-dul Brătianu dar şi băncile de lemn din Parcul Spitalului Colţea.

Sorin Oprescu a mai precizat că pavajul a fost distrus pe opt străzi: Halelor, Smârdan/Sfântul Dumitru, zona TNB, Ion Ghica, Băniei, Cavafii Vechi, Nicolae Bălcescu, Stavropoleos, în aceeaşi zonă fiind devastate şi ghivecele cu plante ornamentale şi vandalizat un automat de sandwich-uri.

De asemenea, au fost vandalizaţi stâlpii de iluminat din zona Curtea Veche precum şi cei din faţa magazinului Unirea şi de pe strada Edgar Quinet.

Pe Splaiul Unirii a fost vandalizat un ATM de cartele telefonice precum şi o cabină telefonică iar în zona străzii Şelari a fost devastat gardul de lemn al şantierului arheologic dar şi o cabina a postului de Poliţie Locală.

Potrivit aceluiaşi raport, citat de primarul Capitalei, a fost incendiat un panou publicitar din intersecţia Corneliu Coposu - I.C.Brătianu, în aceeaşi zonă fiind devastate şi mai multe indicatoare rutiere, precum şi o baracă de muncitori.

De asemenea au fost deteriorate semnele de circulaţie de pe strada Colţei, intrarea în pasaj-zona b-dul Cantemir şi a intersecţiei acestuia cu b-dul Mărăşeşti iar camera video de monitorizare din Pasajul Universitate a fost distrusă.

Potrivit responsabililor RATB, au fost avariate patru vagoane de tramvai şi a fost spart geamul cabinei de vânzare a titlurilor de călătorie de la capătul de linie Sfântul Gheorghe.

Din Raportul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale rezultă că au fost înregistrate 53 de solicitări şi cinci pacienţi internaţi: câte doi la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice şi Spitalul Municipal şi un pacient la Spitalul Sf. Pantelimon.

"În prezent sunt spitalizaţi trei pacienţi, un jandarm cu traumatism de piramidă nazală şi doi protestatari cu fracturi de gambe", precizează PMB.

Primarul General, Sorin Oprescu, a convocat, luni dimineaţă, un comandament de urgenţă în cadrul căruia a evaluat pagubele provocate de protestele din Bucureşti şi a dispus măsurile care se impun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici