Bilanţul după ploile de sâmbătă: case şi curţi inundate, copaci căzuţi şi maşini avariate în 21 de localităţi

1059 afișări
Imaginea articolului Bilanţul după ploile de sâmbătă: case şi curţi inundate, copaci căzuţi şi maşini avariate în 21 de localităţi

Zeci de curţi şi case au fost inundate, mai mulţi copaci au căzut, pe maşini, fiind avariate 16 maşini, în ultimele 24 de ore, ca urmare a fenomenelor meteorologice din 21 de localităţi din ţară.

În localitatea Mănăstirea Caşin, din Bacău, un bărbat de 65 de ani a fost surprins de inundaţii.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), sâmbătă, între orele 07.00 -18.00, fenomenele hidrometeorologice au generat efecte în 21 localităţi din 8 judeţe. Este vorba de judeţele Bacău, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Ilfov, Suceava, Vaslui, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

Echipajele de pompieri au intervenit pentru evacuarea apei din 15 case, 49 de curţi, trei subsoluri/beciuri, de pe două străzi, precum şi pentru degajarea a 11 copaci căzuţi pe carosabil/autoturisme, fiind afectate 16 autoturisme.

La ora transmiterii ştirii sunt intervenţii în desfăşurare în judeţele Bacău, Călăraşi şi Vrancea, precum şi în municipiul Bucureşti.

Una din misiunile aflate în desfăşurare este în localitatea Mănăstirea Caşin din judetul Bacău, pentru căutarea unui bărbat de aproximativ 65 ani, surprins de inundaţii, după ce podeţul pe care se afla s-a rupt. Şapte persoane rămân în continuare evacuate preventiv, din casele aflate în pericol de inundaţie.

O altă intervenţie care a presupus efort susţinut din partea salvatorilor s-a desfăşurat în localitatea Poiana Sărată, tot din judeţul Bacău, pentru recuperarea unuia din cei doi ocupanţi ai unui autoturism. Maşina a fost surprinsă de viitura formată pe râul Oituz, în timpul unei competiţii off-road. Una dintre persoane a reuşit să se autoevacueze, iar cealaltă a rămas blocată in auto. Bărbatul a fost recuperat, in urmă cu puţin timp de salvatori, iar la acest moment i se aplică manevrele de prim-ajutor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici